Saturday, 9 July 2011

Facebook Di Hack Lagi


Facebook dihack lagi? Biar betul takkan facebook yang begitu hebat boleh kena hack??? Siapalah hacker terhebat mampu hack laman Mark Zuckerberg ini... Aku respect giler lah dengan mamat ne...

Tak percaya tengok gambar di bawah ini....

Klik Gambar Untuk Melihat Dengan Lebih Jelas Giler


Haha...aku gurau je lah, giler kah nak hack facebook... Ne cuma salah satu permainan javascript je... Korang boleh pakai trik ne untuk perdayakan kawan korang yang korang mampu menghack website... Cara ini boleh diguna pakai atas semua website termasuk facebook, twitter atau apa pun.

Cara Melakukannya?

1. Buka browser anda, apa sahaja samada Google Chrome atau apa pun.

2. Buka website yang anda inginkan.

3. Setelah website tersebut terbuka padam alamat website tersebut dan gantikan dengan script di bawah lalu tekan enter.

4. Salin script di bawah ne

javascript:document.body.contentEditable='true'; document.designMode='on'; void 0

5. Dan sekarang anda mampu mengubah website yang anda inginkan untuk dihack.

Sebenarnya javascript ini hanyalah satu trik sahaja yang akan mengubah website tersebut untuk di edit semula. Dan kesannya akan hilang setelah anda refresh website tersebut.

24 comments:

shaffique said...

haha. smart la boleh buat macam ni. kena try ni. ;)


My latest entry : Takabisha, Roller Coaster Tercuram Di Dunia

Anonymous said...

@shaffique
Selamat mencuba..haha

aqmalazmi said...

HH...boleh try ke nie??
tak salah??
HAHAHA

Anonymous said...

@aqmalazmi
Dipersilakan, tak ditangkap pun kalo test...hehe

oPiE iSa said...

pergh, nakal gila Sifu... mo tunjuk samseng kah? =P

Anonymous said...

@oPiE iSa
Sekali sekala wat kecoh bah..hehe

oPiE iSa said...

@muz

teda pa2 pon. baru ja try,

hidayah zawawi said...

ingat betol..hehehe

Amalina said...

Muahaha, tapi Lina betul-betul kena hack semalam. Baca ni : http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/07/hackers-im-more-clever-than-you.html

Cik Kay Jue said...

perrgghh.. giler kentang! haha.. best2..

Famili Ceria said...

ni guna javascript ka?

Anonymous said...

@oPiE iSa
Memanglah ini cara untuk membolehkan mode edit saja bukan hack...hehe

Anonymous said...

@hidayah zawawi
Gurau je...hehe

Anonymous said...

@Amalina
Wak kena phising tu lain kali hati2 k.. :)

Anonymous said...

@Cik Kay Jue
Blogger kental katakan...hehe

Anonymous said...

@Famili Ceria
Yup betul tu guna javascript... :)

oPiE iSa said...

ish2. sapa mo hack. mo edit lah ni, tapi xdpt pon.

Anonymous said...

@oPiE iSa
Dapat, pergi website FB kemudian padam URL FB tu ganti javascript di atas dan tekan ENTER kemudian cuba klik mana2 huruf kat page FB tu mesti boleh edit punya... :)

Yusuf Tayyob said...

"Kau sebenarnya ada potensi yg baik. Pakej sumernya lengkap. Kalau jual, memang laku lah. Apa pun, aku suker p'sembahan kau kali ni. jumpa di Final"... TERBAIK WOOOKKKK~ Peace Yoooo~

Anonymous said...

@Yusuf Tayyob
Apa maksudmu saudara?

oPiE iSa said...

oh, sy salah tadi... ok ok...

Anonymous said...

@oPiE iSa
Hehe...opie2

oPiE iSa said...

seronok pla main2...

Anonymous said...

@oPiE iSa
Hehe.... :)