Friday, 15 July 2011

Hello Sayang

Ne lah saya malas nak pakai celcom ne, tapi apa nak buat sebab semua member dah beralih ke celcom... So kerana nak save saya pun pakai lah juga celcom ne... Apa yang tak best ne dengan celcom ne, dia punya mesej tu...SPAM... Adakah patut suruh orang on benda tak tentu, dah lah hari ne hari jumaat...

Tadi saya baru terima message SPAM ne, ingatkan member sms ke... Rupanya benda ne plak yang sms... Terus padam woo, bunyi message dia memang SPAM... Dulu saya pakai DiGi tak pernah kena benda macam ne.... SPAM !!!

"RM 0.00,Helo syg, esok sudah
nak bertolak, saya telah tinggal
message gambar untuk kamu (18+).
Taip ON TINA hantar ke 37873.
Mesti happy! Optout call
0130447493

Sender : +60133144199

Ingat apa saya desperate wanita sangat ke?? Korang tau ke camne nak disable message macam ne, dulu saya ada dengar cara dia tapi lupa dah, mana tau ada antara korang masih ingat lagi.


p/s : sori celcom, saya bukan keji tapi tak suka benda macam ne.

13 comments:

nini said...

saya pun selalu dapat./..ingatkan mesej dari kawan ke, beria je bukak sekali.,..hampeh....=(

Amy Syaquena said...

Uish amy dah lame pakai celcom tapi x pernah lagi kena camtue..so sorry x dapat bantu..

muz said...

nini : tulah, bengang dengan celcom ne...

Amy Syaquena : yeke untunglah awak... :)

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe slalu je dpt msg camni, jgn reply ..wat tatau jer.. hehe

Cik Bell said...

ape punyer olang dah..
hahaha..geram jugak tbe2 credir abis..

adeeb khairudin said...

baru je smalam dapat msj yang same. HAHA. sume same tapi die jez tuka ON TINA jadi ON DAHI. dahi?? HAHAHHA

muz said...

Niena Pengembara Ilahi : tu lah dulu pernah saya balas maki balik, last2 kredit habis kena belasah sebab message ne message berantai.... huhu

Cik Bell : tu lah pasal, celcom kena update server dia ne bagi elok sikit...

adeeb khairudin : DAHI...haha, semart giler nama...haha

Cik Kay Jue said...

CKJ pun selalu dapat mesej yang mcam ni... harap2 ada la org yang tau nak spam mesej yang sebegini rupa.. :)

Anak Wak Mail said...

aku pon selalu dapat mcm ni..nak sex lah..apa kejadahnya..haissssssh!

salwaismail said...

salwa sendiri pun pnh dapat. hahah :D
http://salwaismail.blogspot.com

muz said...

Cik Kay Jue : Napa CKJ nak SPAM juga ke...hehe

Anak Wak Mail : Tu lah pasal...hehe

salwaismail : Tu lah, entah napa celcom ne tak tapis msg SPAM macam ne...menyusahkan betul...

Cik Kay Jue said...

yup... tak suka la dapt mesej macam tu.

muz said...

@Cik Kay Jue
Guna celcom juga ke...hehe