Tuesday, 5 July 2011

Pendedahan Exclusive

Sebagai seorang blogger adalah wajib sekiranya kita mengenalkan diri bukan, sebab supaya orang tahu siapa kita, walaupun tidak semua mengenai diri kita.


So jom saya memulakannya...



Saya anak kelahiran Beaufort, Sabah. Saya membesar di Penampang, Kota Kinabalu. Kini saya menetap dan bekerja di WP Labuan.



Mulai menceburkan diri dalam dunia blogger pada hujung bulan May iaitu 31 May 2011. Sebelum itu saya adalah silent reader dan penjelajahan ke beberapa blog femes membuatkan saya tertarik untuk membuat blog. Kerana saya ingin berkongsi seperti apa yang mereka kongsikan.



Saya seorang peminat game tegar, terimbau zaman sekolah dulu. Asal hari sabtu muka saya dengan kengkawan mesti timbul kat Cyber Cafe untuk bermain games dan games popular masa tu Counter-Strike dan Ragnarok. Kini saya bermain game juga tapi untuk mengisi masa boring saja.



Lepas itu, saya nak cerita apa lagi ye. Susahlah nak describe2 ne... :)



Ok saya seorang yang gilakan teknologi, rasanya setiap inci yang ada dalam komputer ne saya nak korek dan belajar mengenainya. Entahlah memula dulu saya tak pandai sangat bab2 macam ne, tapi best sangat tengok laptop kawan yang dah di design semula. Saya menjadi tertarik untuk menerokainya sendiri.



Saya juga seorang jarang bersosial, saya tak retilah. Tapi tak mana saya sombong, saya suka berkawan dengan sesiapa saja. Siapa yang dah kenal saya tahulah saya bagaimana orangnya.



Saya juga jenis yang lambat nak marah, tapi bila dah marah saya akan cool dalam beberapa ketika.



Mengenai teman hidup? Saya seorang yang susah jatuh cinta, saya belum pernah jumpa seseorang yang membuatkan saya cintakan dia sepenuh jiwa dan raga saya. Saya berdoa agar saya dipertemukan dengan jodoh saya yang telah ditakdirkan dan Insya-Allah saya masih mencari sidia dan saya berharap dia masih menunggu saya untuk saya menjadikan dia permaisuri hidup saya.



Oklah cukup untuk kali ini, saya tak reti nak buat tentang ini. Nanti korang tanya je apa yang korang nak tau...hehe *ada ke yang nak tau*

37 comments:

CiK PurpLe PinkyPuff said...

ooo~~ org bfot..:) wah..feeewit, susa jatuh cnta seh.. hahaha~~ mo taw la, pompuan cmana jd pilihan hati?? hahaha~~ *bz body banar ank ani..*

muz said...

@CiK PurpLe PinkyPuff
em..hehe, cukuplah dia menjadi seorang sahabat, isteri dan ibu yang baik serta setia...

..cik gugu.. said...

owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh baru taw...... heeeeeeeee~

muz said...

@..cik gugu..
hehe...simple je tak taw nak ceta pa..

osHin said...

hihi mcm gaya promot pon ada...insyaAllah akan ada yang hadir suatu hari nnti...DIA da tetapkan... :)

muz said...

@osHin
uish jangan cakap kuat2 nanti orang dengar...haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehehe...tak mo ckp lbh2.cuma mendoakan yg terbaik buat kamu.amin

emy|farid said...

org labuan laaa, dtg la limbang, dekat ja tu........
-follow- hehe

muz said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
Terima kasih.... semoga awak pun dapat yang terbaik dalam kehidupan...amin

muz said...

@emy|farid
Hehe, insyaallah...nanti jemput saya ye kalo saya ke sana... :)

Anak Wak Mail said...

ooo..orang sabah rupanya muz ni..

ok bah kalau kau..haha..:p

muz said...

bule bah kalau kau...hehe

Cik Kay Jue said...

wah.. gila teknologi! bagus2.. cerita bab teknologi tu macam CKJ juga sikit2.. hehe.. korek lagi ea.. nanti post kat blog! mesti CKJ terjah blog muz! hehe..

muz said...

@Cik Kay Jue
Okay2 CKJ...hehe, bila lah nak start kelas ne?

niena shopping2u said...

moga anda mndpt jodoh yg terbaik :D

muz said...

@niena shopping2u
Insya-Allah...Amin

genkc0rner said...

uina..baru tah ku tau urg buput rupanya,,,buput dimna?aku da jua kwn2 d buput ani..hehehe

genk doakan semoga encik muz kita ne berjumpa dengan seorang perempuan yang serba serbinya baik dan teguh pegangan agamanya amin

muz said...

@genkc0rner
Amin,aku orang selinsing genk...hehe

Sunah Sakura said...

ouh...sabahan rupanya.. jiran la ni ek.. hehehe

muz said...

@Sunah Sakura
Hehe...bah jemput2 ke rumah... :)

emieysandra said...

sy dari kelantan..huhu.

cpt2 la cri sahabat, isteri dan ibu yang baik serta setia tuu ;)

muz said...

@emieysandra
Hi orang kelate,

Hehe nak cepat2 ne macam nak beli goreng pisang pulak...

intan.maisarah said...

menjadi misteri itu indah

oPiE iSa said...

uina, nda misteri udah ni sifu. Sya mo Sifu yg misteri, misteri juga! hahahha.. Joke aa sifu.... :)

Eh, kerja di labuan bah kan? jadi mesti buat contest and hadiahnya cokelat juga mouse.. Wakakaka!

Asal beaufort, bisaya ka? Ka, dusun?

Need Your Help Here

muz said...

@intan.maisarah
Yup keep it as secret..hehe

muz said...

@oPiE iSa
Hehe...k ar muz tarik balik kenyataan ne.... :)

Bule bah kalo ko opie, nanti GA kita hadiahkan coklat ye... hehe

Saya orang Bisaya...

oPiE iSa said...

wah, bijaknya sy teka! Haha...

*siap mo tarik balik kenyataan* =P

muz said...

@oPiE iSa

Diam2 opie nanti orang dengar..hehe

oPiE iSa said...

@muz

Uina, nda mo orang dengar pa? hehe.

Sifu, sy ada 1 soalan.

muz said...

@oPiE iSa

Teruskan soalan anda cik opie insya allah akan saya menjawabnya...hehe

oPiE iSa said...

Sifu ex-UMS ka?Tu ja~

muz said...

@oPiE iSa

Tidak sayang...hehe

oPiE iSa said...

@muz

la, baru mo excited Sifu senior saya. Aih....... Bukan ex-UMS rupanya~

muz said...

@oPiE iSa
Lah napa x cakap awal2 kalo tak muz dah ngaku tadi muz ex-ums...hehe

oPiE iSa said...

@muz

Chess, nda baik menipu Sifu. eh, sifu, alang2 disini, mo tnya lahh, macam mana sifu buat bila sifu komen sini, ada tanda admin atau kata lainnya, klu owner blog, lain rupa bila komen.. cuba buat tutorial sikit. Hehe.. :) or mo kasi link ka... :)

muz said...

@oPiE iSa
Tipu sunat ok tu..hehe

Ok opie p sini untuk tutorialnya k... http://www.whiteymommy.com/2010/12/tutorial-cara-highlight-comment-admin.html

kat bahagian yang dia suruh letak url gambar tu letak url ne "https://lh3.googleusercontent.com/-FNBmuxUDgVU/Taz9hSvhFkI/AAAAAAAAAuA/CmxYQ1es0z8/s288/logo_admin.gif"...sama macam muz, cuma tukar colr je p color opie, cara tukar color tukar di bahgian
color:#000000;
tu k... :)

oPiE iSa said...

@muz

Xie xie Sifu! :)

Terbaeklah~ Memang Sifu... :)