Friday, 8 July 2011

Malang Tidak Berbau...

Semalam saya rasa hari paling malang buat saya... Sebab tu saya update Spontaneous Thursday #2 saya macam tu... Sebenarnya saya terlibat dalam kemalangan jalan raya semalam... :(



Kereta saya bukan yang diatas ne ye, ne dah kira dasyhat sangat lah pulak.... Moga-moga saya dihindarkan dari kemalangan teruk macam ne... Saya tak sempat nak ambil gambar kereta saya yang kemalangan tu sebab saya dah marah sangat, sekarang kereta saya tu dah duduk bertapa di workshop dah...



Ceritanya begini.... Semalam saya dalam perjalanan balik ke rumah dalam lingkungan jam 8 lebih macam tu... Saya pun dah rasa tak berasa sedap hati tapi saya teruskan saja perjalanan saya.... Masa tu didepan saya kereta Avanza dan belakang saya kereta Wira... Saya dah syak ada yang tak best sebab kereta Avanza depan saya ne lain macam kejap slow kejap laju...



Sampai lah di satu simpang, kereta Avanza ne dah nak memecut keluar dari simpang tu... Masa tu jalan dah lengang, tak tau lah BANGANG apa dia pergi brek mengejut... Saya pun tak sempat lagi terus bantai buntut kereta dia....



Saya terus turun dari kenderaan dan berjumpa dengan pemandu Avanza tersebut, tanpa buang masa lagi saya terus bantai pemandu Avanza tersebut.... *bantai cakap je*



" Oi, lu pehal BANGANG sangat berhenti mengejut ne, lu letak mata kat tapak kaki kah? Lu tak nampak ke jalan kosong macam kuburan ne!! "...*begitulah saya cakap dengan hati panas, tapi dalam hati takut juga dia minta ganti..*

Dia tak jawab pertanyaan saya...

"Oi lu pehal tak jawab, lu bisu ke? Lu dah nampak jalan lengang macam kuburan, Lu pergi brek apahal?? Lu nak mampus ke apa!!.."

"Bro saya minta maaf, tadi brek saya tiba-tiba melekat masa saya nak tekan untuk kurangkan laju, beginilah bro, kita jangan kasih panjang ne kes, saya ganti rosak saya, bro ganti rosak kereta bro....Amacam setuju bro?"....katanya pada saya.

"Ok kalo lu cakap macam tu, kita settle... Dah sekarang lu blah, gua maw jalan"....*dengan hati gembira sebab dia tak charge saya langgar buntut dia...hehe*



Fuh berasap juga saya, kereta saya remuk sedikit lah juga...bumper saya dan satu lampu saya pecah... Tapi saya bersyukur juga sebab dia tak minta ganti sesen pun... Sekarang kereta saya dah masuk bengkel... Adoi duit lagi nak guna....



Dahlah puasa dan raya nak dekat, kereta pula buat hal...

19 comments:

Anum said...

dugaan ini datang dalam macam2 bentuk kan..
sabar ya

siti hidayah said...

alahai, sabar je lah keyh. kemalangan tak di duga nak buat macam mana kan. asal kan Muz selamat :D

muz said...

@Anum
Thx awak... :)

muz said...

@siti hidayah
Thx dayah, muz pun bersyukur diberi kesempatan bernafas lagi...

sugar2 kapas strawberry said...

kalau kita excident and kita takde papae mst kita dok risau kena byr org punyer kn..hehehe.tp dlm hal ni dia yg salah.sape suh dia brek mengejut kn.

wan zuliyana [apel] said...

sabo muz..sabo eh
hee skg leh tambah sayap kat kereta awk tu.hehe

muz said...

@sugar2 kapas strawberry
Kalo diikutkan muz dah salah, tapi ntah napa di plak minta maaf, lantaklah janji dia tak suruh muz bayar sebab langgar buntut kereta dia... :)

muz said...

@wan zuliyana [apel]
Sabo ne, poket nak kering bab kes ne...hehe

Cik Kay Jue said...

buat gempak je gambar tu..

Abby Salvatore said...

Moral of the story :
next time kalau da lihat keta kat dpn mcm x betul jlnnya,jauhkan jarak keta...jgn terlalu rapat...:)

..cik gugu.. said...

huhu sabor je lah...

muz,tlg tgkkn kt blog gugu ade guna cursor yg katun2 tu x..

owg kritik smlm ckp ade tp mslhnya gugu tgk xde.. koding utk cursor tu pon xde dlm html gugu tp npe owg kata ade cursor.. tlg tgkkn ye..

genkc0rner said...

uina...nasib ko nada papa..Syukur tah lai..

JOM JOIN SEGMEN GENK DAN CP
JOM TAMBAH KENALAN MISSCHA

..cik gugu.. said...

xde? thk muz.. sdih tol ble owg ckp ade.. pastu ckp cursor tu nmpk serabut. gugu plik gak,sjak ble gugu pki cursor yg mcm tu.. xpela.. thk ye ..

muz said...

@Cik Kay Jue
Gambar mesti maw gempak bah..hehe

muz said...

@Abby Salvatore
Hehe...

muz said...

@genkc0rner
tu lah nasib juga...gegar dah kaki muz tym tu...huhu

muz said...

@..cik gugu..
Maybe pc dia yang ada problem kot...huhu, sabar ye gugu...

oPiE iSa said...

Syukur Alhamdulillah Sifu ok. Taksangka garang juga Sifu ya. Kan bagus kalau bersabar sikit... :)

muz said...

@oPiE iSa
itulah pasal, muz tak tau lah bila muz marah rasa tak terkawal....hmmm