Tuesday, 26 July 2011

Bahana Nafsu Syaitan

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua...

Macam mana tido semalam? Ada baguskah? Hehe... Moga korang dapat tidur dengan lena lah ye kalo tak nanti tak bagus untuk kesihatan macam kata Umar Faruq - Kesan Apabila Kurang Tidur...


Muz takde benda nak share, sekarang tengah bersama PBCT dalam satu projek... Kalo dah berjaya nanti Muz cerita... Projek kecil je... :)


Semalam korang tahu adalah sorang tinggal link kat ShoutBox Muz ne... Tajuk dah semat nak cite pasal raya.. Muz pergilah blog dia... Sampai kat sana takda follower... Biasalah blog baru kan... Muz pun terjah lah entry dia sebelum buat keputusan nak jadi 1st follower....


Muz bacalah... Punya sial !! Muz ingat dia nak cerita masa raya dia... Memang kisah masa raya lah tapi rupanya kisah dia kongkek masa raya... Muz tahu itu artikel cedok... Muz bukan apa lah, kalo ye pun nak saje-saje buat blog janganlah buat blog lucah... Cerita seks lah segala...


Muz tahu dalam hati penulis dia mesti cakap.. "Alah takpe bukan orang tahu pun aku yang owner blog ne...Lantak korang lah"


Awak silap bro... DIA nampak.. DIA yang tak pernah tidur, tak pernah leka ataupun cuai... Di dunia DIA tutup kesalahan awak tapi di akhirat kelak semua akan terdedah secara sendiri...


Muz doakan moga awak bertaubat... Mari share benda membawa kebaikan... Ilmu yang awak ada... Bukan nafsu yang awak miliki... Sesungguhnya kita semua saudara.. Ayuh bangun dan bimbing ke arah kebaikan... Bukan ke arah keruntuhan...


Awak yang muz maksudkan di atas meninggalkan jejak nama sebagai ian di Shoutbox Muz.. > LINK <
Saya bukan nak malukan dia tapi dia sendiri tempah masalah ini. Saya cuma nak dia baca artikel ini dan sedar akan kekhilafan dia lakukan...


Disini Muz nak pesan kat korang semua... Untuk berjaya jangan pilih jalan syaitan... Pilih jalan DIA... kerana kalau pun korang berjaya dalam jalan syaitan, ianya tidak akan kekal... Teruskan beramal... :)



p/s : buat Awak, mati biarlah meninggalkan pahala berantai bukan dosa berantai... Sesungguhnya mati itu benar, neraka itu benar.. Sama-samalah kita berjuang merebut tempat di syurganya...
ENTRY AUTOPUBLISH

6 comments:

Anak Wak Mail said...

apa dia tu kongkek raya??/haha..tak fahammm..ngee~

cik_paan said...

oh...satu lagi blog durjana...

aku suke ayat ko yang tiggalkan pahala berantai tu ^^

Si Lelaki Malang said...

Apadah. Dia ingat semua orang lelaki macam dia ke hape. Nak buat dosa, buat sensorang sudeh, ni tak, ajak orang buat bersama2 pulak.
Doakan supaya dia sempat bertobat.

Cik Kay Jue said...

serius muz.. CKJ tak sanggup nak baca entry 'awak' tu sampai habis. ei...


mudah-mudahan Allah bagi hidayah dan pertunjuk kat 'awak' ni.. kesian seh dia..

muz said...

Anak Wak Mail : Hehe...kongkek tu apa ye?

cik_paan : Memang blog durjana... :)

Si Lelaki Malang : Semoga lah dia sempat bertaubat...hmm

Cik Kay Jue : Mudah2an dia sempat bertaubat... huhu

vampire's lovex said...

takda modal kot..hoho tapi kot xde modal pon,letak la gmbar diri sndiri ke hape,jgn la melucas....budak2 jumpa nanti,naya je...