Friday, 3 June 2016

Kegembiraan Tu Bermula Dengan Senyuman

video

Kalau tak ketawa juga, bawa-bawalah jumpa doktor...


 

Al-Quran Offline & Online


Assalaamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,

Sempena bulan ramadhan yang bakal tiba tidak lama lagi, admin nak kongsi kepada anda Al-Quran Online & Offline, Offline ne support semua device termasuk apple, windows & android.

So if korang semua nak mencuba bolehlah jenguk link yang admin share kat bawah ne :

The Noble Quran - ONLINE

Ayat - OFFLINE

Sekian,

Waalaikumsalam Warahmatullahi Wabarakatuh...

Thursday, 2 June 2016

System Ninja 3.1.4

https://singularlabs.com/software/system-ninja/


System Ninja 3.1.4 meningkatkan pembersihan sokongan untuk Google Chrome, Internet Explorer dan Microsoft Edge, ditambah dengan beberapa ciri-ciri baru pada pengurusan permulaan dan alat analisis sistem.
  • Pengesanan cache yang lebih baik untuk Internet Explorer pada Windows 10
  • Sokongan pembersihan yang lebih baik untuk Microsoft Edge
  • Sokongan pembersihan yang lebih baik untuk Sesi Google Chrome
  • Ditambah keupayaan untuk barangan permulaan batch-padam
  • Pengesanan Ditambah CD Drive ke alat Analisis Sistem
  • Beberapa kecil tweak antara muka konsisten

Anda boleh memuat turun versi terbaru dari laman produk System Ninja. pengguna Pro Club tidak perlu berbuat apa-apa, kerana versi terbaru akan dipasang secara automatik pada kali seterusnya anda menggunakan Sistem Ninja.

Monday, 9 March 2015

Hard Disk Error!!

http://4.bp.blogspot.com/-BVOO2NgrTdo/VJPIl9Ub1LI/AAAAAAAAB68/YQvqnesFu3Q/s1600/disk%2Bstructure%2Bis%2Bcorrupted%2Bor%2Bunreadable.jpg


Assalammualaikum,

Ne lah benda paling tak best Hard Disk corrupted, unreadable, unaccessable and unable-unable yang lain.

Gara-gara apa? Gara-gara nak install konboot punya pasal, padahlah guna not illegal punya konboot. Habis semua 450GB hilang begitu ja, dahlah tu partition lost.

Demn !!! Terpaksa lepas ne buang masa 5 jam Partition dan maybe 2 hari recover data... Arghhhhh!!!

Saturday, 7 March 2015

Belajar Programming Language Di Codecademy

Codecademy 

Mengenai Codecademy

Codecademy adalah sebuah syarikat pendidikan. Tetapi tidak dengan cara yang anda mungkin fikir. Kami komited untuk membina pengalaman pembelajaran yang terbaik di dalam dan di luar, menjadikan Codecademy tempat terbaik untuk pasukan kita belajar, mengajar, dan mewujudkan pengalaman pembelajaran dalam talian di masa hadapan.

Pendidikan sudah tua. Sistem sekolah awam semasa di Amerika Syarikat bermula sejak abad ke-19 dan tidak direka mengikut skala sepatutnya. Banyak syarikat-syarikat sedang berusaha untuk "menyusun" pendidikan dengan mengubah cara ia berfungsi di dalam kelas dan dengan membawa kelas dalam talian.

Misi kami

Kami bukan salah seorang daripada orang syarikat. Kami adalah memikirkan semula pendidikan dari bawah ke atas. Web ini telah mengajar semula hampir segala-galanya - perdagangan, rangkaian sosial, penjagaan kesihatan, dan banyak lagi. Kami sedang membina pendidikan yang diperlukan dunia - pendidikan anak negeri yang pertama benar-benar bersih. Kami mengambil lebih isyarat daripada Facebook dan Zynga dalam mewujudkan satu pengalaman pendidikan yang menarik daripada yang kita lakukan dari bilik darjah.

Pendidikan rosak. Datang membantu kami membina pendidikan di dunia yang patut.

Di codecademy anda akan diajar mengenai HTML, CSS, Javascript, jQuery, PHP, python, Ruby dan anda juga akan turut belajar bagaimana menggunakan beberapa API popular untuk membuat aplikasi anda sendiri.

So klik link di sebelah untuk belajar di Codecademy.