Sunday, 31 July 2011

Traffic Down

Assalammualaikum...

Hmm dah 3 hari blog ne mengalami masalah feed, muz dah update banyak benda tapi kat bloglist Muz masih tak keluar artikel yang Muz dah update.. Muz dah puas cari jalan penyelesaian.. Korang ada penyelesaian tak, Muz masih baru dalam blogspot ne.. Muz bengan dah dengan masalah ini... Korang boleh tolong Muz cari jalan penyelesaian tak?

Under Maintenance


So kalo ada benda-benda pelik korang jangan hairan ye... :)

Alhamdullillah

Petang ne Muz dah dapat lagi nombor cantik untuk dijadikan kenangan...


Terima Kasih kepada semua yang sudi singgah disini...

Selamat Menyambut Ramadhan

Selamat menyambut Ramadhan kepada semua umat muslimin dan muslimat... Insya-Allah esok kita akan memulakan ibadah puasa... Semoga Ramadhan kali ini lebih kita penuhi dengan ibadat kepadanya berbanding dengan Ramadhan yang kita lalui sebelum ini... Semoga kita dihimpunkan di dalam kaum yang dinaungi di akhirat kelak.. Amin Ya-Rabb...


Berikut adalah artikel untuk dijadikan pedoman buat kita semua di bulan MULIA ini bulan RAMADHAN.


Cara Remove Malware Di Komputer

Sekiranya komputer anda telah dijangkiti Malware maka agak susah untuk menginstall Anti-Malware bagi membuang Malware yang ada di dalam komputer itu. Oleh itu anda perlu menghentikan Malware yang sedang aktif berperang dalam komputer anda sebelum menginstall Anti-Malware bagi membersihkan Malware yang telah menjangkiti komputer anda.


Fakta Menarik

Mel Elektronik / E-Mail (Electronic Mail)


Email pertama yang dihantar adalah pada 30 tahun lalu. Lambang @ yang digunakan dalam email telah dibuat oleh seorang programmer bernama Ray Tomlinson. Tanda @ ini dibuat untuk mengasingkan nama pengirim dan hos pada alamat email. Ini telah membuatkan beliau dikenali sebagai Bapa Email.

WWW


Korang tahu apa itu WWW? Bukan World Wild West tapi WWW ialah WorldWideWeb. Korang tahu berapa lama masa yang diperlukan oleh WWW untuk dikenali ramai? Hanya 4 tahun sahaja WWW telah dikenali oleh 50 juta pengguna sejak dilancarkan pada tahun 1990. Ini adalah pencapaian terbaik berbanding radio yang memerlukan 38 tahun dan televisyen yang mengambil masa 13 tahun untuk popular.

Saturday, 30 July 2011

Facebook Page Terkenal

Jom kita buat review top 10 FB Page di Dunia dan Di Malaysia.... Bukan Movie je ada Review ye... :)


Artikel Tak Keluar Di Dashboard

Mulanya Muz tak perasan masalah ini, ada blogger tegur Muz kenapa artikel untuk lunch Muz post sebelah petang, padahal post tu memang Muz dah post masa tengah hari... Adakah ini masalah feed Muz? Muz pun tak tahu, Muz tak mahir dalam blogspot... Sapa yang mahir boleh bagi Muz penyelesaian tak?

Kadar Zakat Fitrah 2011/1432H

Sedar tak sedar dah dekat bulan Ramadhan... Insya Allah jika dipanjangkan umur kita akan bertemu bulan mulia pada 1hb August nanti...  Semoga kita semua dapat menjalankan ibadat dengan sempurna pada bulan ini...

Peristiwa Di Tengah Hari

Salam semua warga blogger...

Korang watpa hari sabtu macam ne? Mesti ada yang lepak kat rumah kan.. Macam muz tak dapatlah nak lepak-lepak ne sebab hari ne kena kerja lagi... Sekarang ne pun takda wat ap-apa, cuma duduk depan komputer ne sambil besembang.... Yang bengannya komputer ne duduk senyap je... Jadilah Muz tambah bosan...

Sekarang dah dekat jam 1200, perut pun dah mulai meragam nak minta diisi ne... Fuh tengah terbayang nak makan apa sekarang ne.... Sapa nak minta belanja? Cepat selagi tiket masih ada....


p/s : Sapa nak minta belanja tadi kita makan kat warung je ye...save budget... :)

Friday, 29 July 2011

Takzirah Jumaat #2

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang
Berdiri tanpa roh malam siang...

Apasal la aku malas sembahyang
Kerja dah best keluarga pun dah senang
Negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang
Takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang..

Apasal la aku malas sembahyang
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang...

Apasal la aku malas sembahyang
Main bola aku sanggup sampai petang
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang...?

Apasal la aku malas sembahyang
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang
Pagi kita sihat petang boleh kejang
Nanti dalam kubur kena balun sorang - sorang....

Apasal la aku malas sembahyang
Siksa neraka cuba la aku bayang
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!!

JUGA...

Telah bersabda Rasulullah saw, yang bermaksud: 

Enam perkara yang dipandang asing di enam tempat, iaitu:

1. Masjid adalah asing di kalangan orang-orang yang tidak sembahyang di dalamnya.
2. Al-Quran adalah asing di rumah orang-orang yang tidak mahu membacanya.
3. Al-Quran juga adalah asing di dalam hati orang-orang yang fasik (iaitu orang-orang yang tidak mahu mengamalkan isinya).
4. Seorang muslimah yang soleh dipandang asing di sisi lelaki yang zalim, yang buruk perangainya.
5. Lelaki muslim yang soleh adalah asing di samping perempuan yang hina, yang buruk akhlaknya.
6. Dan... orang alim adalah asing di kalangan kaum yang tidak mahu mendengar nasihatnya.



Kemudian Nabi Muhammad saw bersabda: 

" Sesungguhnya Allah SWT tidak akan memandang mereka di hari kiamat dengan pandangan kasihan."



p/s : Hasil dari SCRIBD.COM

Thursday, 28 July 2011

Fakta Yang Hampir Benar

Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom.
Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza.
Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka.
"Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"

Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai.
Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat.
Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

Bermain bola keranjang memang meletihkan.
Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.

Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk.
Tapi tak takut kalau-kalau mati esok. (Mesej berunsur dakwah. Sila duduk tahiyyat akhir)

Spontaneous Thursday #5

Life get so busY

Wednesday, 27 July 2011

Salam Malaysia!

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera semua...


Dah lama tak jalan3 kat blog korang kan... Muz agak busy sedikit beberapa minggu ne, yelah dah nak dekat Ramadhan, banyak kerja nak settlekan... So sorilah kalo tak dapat terjah blog korang yang dah singgah sini... Insya allah Muz akan terjah korang nanti bila ada masa ye... Sekarang ne tak dapatlah nak dok online je... Masa dah mencemburui Muz nampaknya... Insya-Allah kita berjumpa nanti di bulan Ramadahan Al-Mubarak nantiiii... Salam peace buat korang semua ye... :)

WORDLESS WEDNESDAY #6


LIMITED EDITION
1st DI MALAYSIA
HARGA RM 20+++
CALL 013-7895673


Tuesday, 26 July 2011

Bahana Nafsu Syaitan

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua...

Macam mana tido semalam? Ada baguskah? Hehe... Moga korang dapat tidur dengan lena lah ye kalo tak nanti tak bagus untuk kesihatan macam kata Umar Faruq - Kesan Apabila Kurang Tidur...


Muz takde benda nak share, sekarang tengah bersama PBCT dalam satu projek... Kalo dah berjaya nanti Muz cerita... Projek kecil je... :)


Semalam korang tahu adalah sorang tinggal link kat ShoutBox Muz ne... Tajuk dah semat nak cite pasal raya.. Muz pergilah blog dia... Sampai kat sana takda follower... Biasalah blog baru kan... Muz pun terjah lah entry dia sebelum buat keputusan nak jadi 1st follower....


Muz bacalah... Punya sial !! Muz ingat dia nak cerita masa raya dia... Memang kisah masa raya lah tapi rupanya kisah dia kongkek masa raya... Muz tahu itu artikel cedok... Muz bukan apa lah, kalo ye pun nak saje-saje buat blog janganlah buat blog lucah... Cerita seks lah segala...


Muz tahu dalam hati penulis dia mesti cakap.. "Alah takpe bukan orang tahu pun aku yang owner blog ne...Lantak korang lah"


Awak silap bro... DIA nampak.. DIA yang tak pernah tidur, tak pernah leka ataupun cuai... Di dunia DIA tutup kesalahan awak tapi di akhirat kelak semua akan terdedah secara sendiri...


Muz doakan moga awak bertaubat... Mari share benda membawa kebaikan... Ilmu yang awak ada... Bukan nafsu yang awak miliki... Sesungguhnya kita semua saudara.. Ayuh bangun dan bimbing ke arah kebaikan... Bukan ke arah keruntuhan...


Awak yang muz maksudkan di atas meninggalkan jejak nama sebagai ian di Shoutbox Muz.. > LINK <
Saya bukan nak malukan dia tapi dia sendiri tempah masalah ini. Saya cuma nak dia baca artikel ini dan sedar akan kekhilafan dia lakukan...


Disini Muz nak pesan kat korang semua... Untuk berjaya jangan pilih jalan syaitan... Pilih jalan DIA... kerana kalau pun korang berjaya dalam jalan syaitan, ianya tidak akan kekal... Teruskan beramal... :)



p/s : buat Awak, mati biarlah meninggalkan pahala berantai bukan dosa berantai... Sesungguhnya mati itu benar, neraka itu benar.. Sama-samalah kita berjuang merebut tempat di syurganya...
ENTRY AUTOPUBLISH

Monday, 25 July 2011

Tak Puas Hati Dengan Aku Kah ?

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera...

Bahagia rasanya dapat jenguk blog malam ne... Tengah-tengah muz cari-cari email yang berkaitan dengan blog Muz, Muz terserempak dengan 3 email dari twitter yang semua bagi link untuk phising Muz... Apalah hal dorang asyik nak try dengan Muz ne... Tak puas hati ke?

Sunday, 24 July 2011

Segmen Kami Blogger 1Malaysia


Klik Banner Untuk Join

Phising Style - Hati - Hati !

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua, korang buat apa hujung minggu ne? Mesti ada yang keluar berkelah kan, takkan dating, keluar dengan keluarga ataupun dating dengan laptop macam Muz ne. Sebenarnya Muz nak share dengan korang pasal satu benda ne, orang ne cuba untuk phising Muz semalam... nak tahu ceritanya?


23 Perkara Terlarang Semasa Memandu

Korang semua mesti yang ada kereta kan? Muz nak nasihatkan bawa kereta tu hati-hati, jangan jadi macam muz, tak tahu ke? Tengok kisah Muz bawa kereta kat sini? Sini Muz nak bagi korang 23 tips terlarang semasa memandu, jangan salah faham.


Muz tak pernah buat benda dalam list ne, ne adalah bancian yang Muz buat tentang aktiviti pemandu Malaysia semasa memandu... Muz nak list juga sampai 50, tapi takut korang tak larat nak baca... So jom review 23 tips yang Muz rasa jangan korang amalkan ye...

App Admin

Anda menggunakan aplikasi rahsia? Taknak orang lain mengetahui dan menggunakannya? Jadi anda tidak tahu bagaimana untuk menghalang pengguna lain daripada menggunakan aplikasi tersebut tanpa kebenaran anda? So mari gunakan AppAdmin.


Saturday, 23 July 2011

Kan Dah Kena Memo

Korang pernah tak kena bagi memo oleh bos korang? *yang kerja je, yang tak kerja jangan menyibuk*.... Saya baru dapat memo tadi, memang buat geramlah isi kandungan memo tu, saya dah nekad esok pagi saya nak hack sistem server syarikat saya tu.... Saya takkan berpaling tadah !!


Apa itu crack?

Apabila kita membeli sesuatu perisian, maka kita akan dibekalkan lesen key dalam bentuk serial number. Lesen key inilah yang akan kita gunakan untuk mengaktifkan fungsi perisian yang kita guna secara keseluruhan.



Friday, 22 July 2011

Apasal Plak Ne?

Malam ne tengah best-best muz nak blogwalking, aku tersinggah satu blog...entah apasal dengan blog ne, sekali tengok ada authentication pula yang minta ID dan Password...


Kejayaan Bernilai 10000

Alhamdullillah, tak sangka selepas blog ini berjalan selama sebulan muz telah mencapai target untuk mendapat 10000 pageviews sebelum tempoh dua bulan... Muz tau orang lain dah dapat beribu atau beratus ribu atau berjuta pageview... Tapi kejayaan ini amat menggembirakan bagi blogger baru macam Muz...

Tarikh : 21 July 2011
Jam : 2235 Hrs

Terima kasih kepada semua yang sudi singgah blog Muz ne ye, yelah kalo bukan korang semua siapalah Muz dalm dunia maya ne kan... :)

Apa pun Muz berharap kepada semua rakan blogger, walauapapun kejayaan yang korang nak capai. Korang kenalah berusaha lebih sikit lepas tu berdoa kemudian redha pada hasilnya. Yelah tak semua yang kita nak akan tertunai kan tapi sekurang-kurangnya kita dah berusaha untuk yang terbaik... Betul Tak?



p/s : selamat berblogging pada semua blogger ! Hidup blog untuk kita semua...haha !

Takzirah Jumaat #1



Kehidupan ini adalah permainan dalam pelbagai adegan yang mencabar dan penuh dugaan serta ujian Allah. Sesungguhnya segala dugaan bertujuan menguji kesabaran dan tahap keimanan seseorang hamba. Apabila terujinya seseorang hamba, maka segala ujian dari-Nya itu adalah sebagai penghapus dosa yang menggantikan hukuman di akhirat kelak.

Thursday, 21 July 2011

Anonymous Mendedahkan Diri

Hehe...gempak tajuk?? Biasalah blogger punya style kan... Sebenarnya muz pelik malam ne, blog muz dan disinggah oleh Anonymous. Korang relax dulu... Anon yang ne baik, dia tak wat kecoh... Ne dah kali kedua blog Muz disinggah oleh Anon ne... Muz seperti kenal dia, tapi Muz xnak cakaplah... Tapi itulah yang terlintas di hati Muz apabila baca komen dari Anon ne...


Muz sebenarnya nak berterima kasih sangat sebab Anonymous ne sudi singgah blog Muz yang cikai ne... Apa pun Muz harap Anon tak buat kecoh kat blog Muz ye...Kalo Anon cuba wat kecoh disini... Anon tengok dulu gambar di bawah ne...




p/s : Orang Berbudi Kita Berbahasa...HEhe

Anonymous Dan Lulzsec Menubuhkan Anti-Sec

Lulzsec telah menjatuhkan syarikat syarikat besar seperti Fox , Sony dan The Sun. sekarang mereka akan bergabung bersama group hackers Anonymous menubuhkan operasi Anti-sec. Tujuan Anti-sec adalah untuk menghapuskan sekatan internet seluruh dunia dan mendedahkan segala informasi yang disembunyikan oleh kerajaan seluruh dunia.

Kita dapat lihat rakyat membangun dan Hackers turut serta. Sudah tiba masa untuk revolusi.


Spontaneous Thursday #4

RamadhaN
CountdowN

--> 10 DayS <---

Wednesday, 20 July 2011

MEGA GIVEAWAY AMALINA BEST!!


Qistina 1st GA



Jom Belajar Lagi Fail Batch

Berikut adalah beberapa batch file yang agak ganas untuk diamalkan. Jadi saya nasihatkan jangan run benda ini di laptop anda sendiri. Sebarang kegagalan selepas menggunakan file ini adalah diatas tanggungjawab anda sendiri.

WORDLESS WEDNESDAY #5

Segmen : Aku couple dengan Cik Opie



Simanis berlesung pipit bertudung dengan mata yang menawan, yang telah membuat hatiku dugdap saat pertama kali terpandang wajahnya. Dari detik itu aku sukar melupakan dia walaupun sudah 4 botol pil tidur aku telan setiap malam.

Tuesday, 19 July 2011

Berakhirnya Sebuah Penantian

Malam ne memang malam yang panjang lah, dahlah tu broadband lagi buat hal..*exceed limit*, aku tahulah broadband, ko marah dengan aku sebab banyak guna internet, dah ko internet takkan aku nak tengok je kan...haha



Fuh siot betul line ne, adake patut dia bagi aku GPRS je.. Camne aku nak online, muz tunggu punya tunggu sambil layan movie Khurafat kat tv tadi, akhirnya muz berjaya mendapatkan line 3G semula....hahaha*nada bangga*


Muz mulakan hidup blogger ini setelah mendapat 3G sebentar tadi...*ayat retis*, nak kata comment, mak ai banyaknye...mana lagi jejak kat shoutbox... Sorilah muz tak dapat kot nak balas mereka yang dah terjah muz siang tadi, lewat dah ne beb...muz nak tido kejap lagi...hehe, Insya-Allah ada masa, line clear muz stalk balik kat blog korang ye...


Untuk malam ne rasanya takda entry kot nak update...*yang ne bila kira entry ke*, xpa esok kan WW...haha, hari paling best "no artikel juz gambar je"... Nampaknya setakat sini muz nak cakap kot, cakap banyak-banyak pun bukan laptop ne faham bahasa muz...


Buat MB muz nasihatkan jangan terlalu fikirkan mimpi tu walaupun agak lawak jalan ceritanya... Yakinlah kita hidup di dunia ne ada QADA & QADAR, perbanyakkan doa pada tuhan, sebenarnya mimpi seperti itu ada hikmahnya... Mungkin DIA ingin ingatkan MB bahawa setiap yang bernyawa pasti akan kembali, kerana kita milikNya.. Bersyukurlah sebab MB diberi peringatan dariNya agar MB sentiasa memperingatkan diri MB untuk sentiasa mengingatiNya... Amin



p/s : kalau korang dapat mimpi seperti MB, jangan terlalu runsing. Yakinlah pada DIA, hidup ini sekadar pinjaman dan satu hari nanti kita pasti akan memulangkan pada sang pemilik...

Surat Cinta Zaman Moden


Kekasih


Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu.

Monday, 18 July 2011

SEGMEN: KAMI SAYANG RAKAN BLOGGER


Thx genk cuz tag muz ye... Korang nak join segmen ne? Cepat klik banner atas :)

Saya dikenali sebagai muz *dunia nyata ataupun di dunia maya*
Umur saya 22 tahun...*muda2 masih ne..hehe*

Saya nak tag

Segmen : Gadget Kesayanganku

Entry Melekat Hingga 18 July 2011
Scroll Ke Bawah Untuk Entry Baru


Korang semua mesti ada handphone sendiri kan, mungkin ada yang tak guna atas beberapa sebab tapi segelintir je kan. So jom kita share jenis mobile phone korang tu. Ne bukan review handphone k.



1. Letak banner diatas tu dan LINK kan ke blog muz

2. Buat entri tajuk Segmen : Gadget Kesayanganku

3. Dalam entri korang tulis jenama handphone korang, nak letak gambar lagi cun. Kemudian tulis gak dah berapa lama korang guna handphone tu dan macam mana korang dapat handpnone tu samada beli sendiri atau hadiah dari seseorang.

4. Simple saja janji ada 3 perkara di atas.

5. Letak URL entri korang tu kat kotak komen di bawah ne.

6. Siapa nak follow dipersilakan... :)


Segmen berakhir 18 July 2011 Jam 1200 Tengah Malam


Penyertaan Korang Sila Rujuk Di >SINI<

Sunday, 17 July 2011

Surat Cinta Seorang Hackers


Seandainya hatimu adalah sebuah sistem?


Segmen : Jom Terjah Blog Newbie


Muz blogger baru, sebulan lebih je....barulah tu kan???
Haha... nak join?
Klik banner atas je...
Ada masa 1 jam 10 minit dari sekarang lagi...

Trik Notepad #3

Ne adalah cara untuk membuat E-Bomb, file ini akan menyebabkan komputer menjadi hang dan kemungkinan menyebabkan processor komputer rosak sepenuhnya. Jangan RUN file ini di komputer anda sendiri.

Ketatkan Keselamatan Facebook Anda

Artikel ini adalah artikel yang saya upgrade dari arikel Lina dan Gary. Mereka telah berkongsi untuk mengetatkan keselamatan FB korang. Tapi saya nak bagi tahu kat korang, untuk demi menjaga keselamatan FB korang ada beberapa cara lagi yang boleh korang buat. Ini kerana dengan menukar sambungan dari http ke https saja tidak cukup untuk memastikan korang terselamat dari ancaman hacker. Hacker tahap "script-kiddies" masih mampu mengganggu anda dengan menggunakan taktik phising ataupun menggunakan perisian SSLSTRIP.


Contest: I ♥ Blogging!




::Jom join bloglist pilihan hati::


Jom join, support blogger sesama kita...

Syarat owner blog pilihan hati ne simple je :


1.Hasilkan satu entry.
2.Letakkan banner ni pada entry tersebut.
3.Linkkan pada ruangan komen ini.
4.Tarikh tutup pada 18/7/2011.

Aisey esok rupanya tutup ne...haha, cepatlah korang join kalo nak klik je kat banner tu k...

Saturday, 16 July 2011

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER


Tujuan cik LUNA LANUN kita buat segmen ne :

Assalamualaikum... Memandangkan saya akan mengalami tempoh bertenang dari blog selama seminggu bermula besok, maka saya ingin tinggalkan kamu semua dengan segmen ni. Selain tu ia juga bertujuan untuk sesama blogger menambah follower masing-masing. I follow you, you follow me... :) "

SHE'S NO YOU: GIVEAWAY :)



Klik Banner Tuk Join...Tadi Tersalah Coding...Hehe...Sori...Thx Opie Bagi Sedar... :)


Muz join GA ne lepas di tag oleh Fawa , Tuan blog yang anjur GA ne letak syarat macam diatas tu ye... :)

Komen Muz

" Blog cik shazzy overall dah ok dah, cuma widget kat sidebar ada yang boleh disusun lagi kot... :) "

Saya nak TAG


Trik Notepad #2

Ne adalah cara untuk membuat virus WORM menggunakan Notepad.  Jangan RUN file ini di komputer anda sendiri.

Says

Korang semua mesti ada yang join churp-churp kan? Yelah daripada menunggu Nuffnang dengan BE yang entah bila baru dapat kan. Walau dah macam-macam tips kita buat tapi takda hasil pun, so apa kata kita tambah satu lagi sumber pendapatan iaitu SAYS. SAYS sama macam churp-churp, tapi mungkin lebih menarik...


Muz dah join, kamu tak nak turut serta ke? Kalo nak join register kat link bawah ne.

Skip Masa Menunggu

Siapa kat sini biasa mendownload guna 4shared? Yelah download lagu ke, download file free apa-apa benda ke...*aku heran napa MSC tak block 4shared..hehe*, Mesti benda yang paling tak best masa menunggu link file tu kan...*dah namanya download free,komplen lagi*... Kalo 20 saat takpalah tapi kalo yang sampai 360 saat atau 520 saat, amacam? So kat sini muz nak shared tips untuk skip masa menunggu ne, maknanya no waiting time...Download terus macam premium...haha

Friday, 15 July 2011

Saudaraku


Wahai saudara dan saudariku,

Orang Kini Dipalsukan

Siapa kat sini pernah nampak orang palsu? *ai orang pun dipalsukan ke*, Yup inilah bahana teknologi yang makin maju sekarang, kita dipalsukan dengan orang-orang palsu ne... Ingatkan yang ramai giler tu orang, rupanya "fake crowd people" plak... Kalau tengok dari jauh pun ingat macam orang betul, sekali tengok dekat-dekat lah orang palsu rupanya...

Hello Sayang

Ne lah saya malas nak pakai celcom ne, tapi apa nak buat sebab semua member dah beralih ke celcom... So kerana nak save saya pun pakai lah juga celcom ne... Apa yang tak best ne dengan celcom ne, dia punya mesej tu...SPAM... Adakah patut suruh orang on benda tak tentu, dah lah hari ne hari jumaat...

Tadi saya baru terima message SPAM ne, ingatkan member sms ke... Rupanya benda ne plak yang sms... Terus padam woo, bunyi message dia memang SPAM... Dulu saya pakai DiGi tak pernah kena benda macam ne.... SPAM !!!

"RM 0.00,Helo syg, esok sudah
nak bertolak, saya telah tinggal
message gambar untuk kamu (18+).
Taip ON TINA hantar ke 37873.
Mesti happy! Optout call
0130447493

Sender : +60133144199

Ingat apa saya desperate wanita sangat ke?? Korang tau ke camne nak disable message macam ne, dulu saya ada dengar cara dia tapi lupa dah, mana tau ada antara korang masih ingat lagi.


p/s : sori celcom, saya bukan keji tapi tak suka benda macam ne.

Trik Notepad #1

Ne adalah cara untuk menyebabkan sistem windows rosak dan terpadam. Jangan RUN file ini di komputer anda sendiri.

Teman Blogger ashafanie



Ne segmen kenal-kenal dari kawan blogger kita. Sapa nak join klik je banner dia k.
Oleh kerana muz tak ngantuk g muz pun ambil kesempatan join segmen ne.

Aisey ada soalan ye, xpa orang dah tanya kita wajib jawab kan...*wajibke...hehe*

Nama Penuh :
Musa Sarudin

Nama Blogger :
Muz

Umur :
19 tahun hingga 25 tahun...*22 tahun lah*

Kerja :
Kerja..*sori top secret*

Entri Popular :
Emm...malu nak cakap tapi nah ambek ar..hehe >Segmen Blogger Bersama Muz<

Mengenai komen blog awak :
Ok blog awak cantik dan simple, kombinasi warna masih ok. Cuma kurangkan post kat bahagian HOME tu, letak 4 atau 5 post je.... *jangan marah... :)*



p/s : dah siap, macam ne bah kan?? :)

BEN ASHAARI , AWAK la pulak !

Kalo sempat Join klik Banner

Blog iFrame Lagi...

Assalammualaikum semua dan salam sejahtera...

Korang semua pasti tahu apa itu iFrame bukan? iFrame adalah satu cara yang digunakan untuk memanipulasi trafik dari blog lain untuk menaikkan trafik si pengguna iFrame tadi. Cara ini adalah salah dan baru-baru ini pun isu seperti ini dah panas apabila ada blogger yang menggunakan iFrame untuk mengejar keuntungan. Masya Allah.... Sanggup berbuat sampai begini kerana gila trafik??

Thursday, 14 July 2011

BlogList Segmen : Gadget Kesayanganku

Ini adalah senarai mereka yang telah join untuk berkongsi cerita mengenai mereka bersama handphone kesayangan mereka. Memang best ada macam-macam cerita...Hehe




  1. http://namasayasiti-missct.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  2. http://haslindariffin.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  3. http://vanillasynus.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  4. http://umiluvheart.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayangan.html
  5. http://ana-jannah.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  6. http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  7. http://bulatsayangsepet.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  8. http://aboooti.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  9. http://mucuxmellow.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  10. http://adrianaizat.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  11. http://coretanharapan.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  12. http://minenotur.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayangan-ku.html
  13. http://ayoikema.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  14. http://ubibadok.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  15. http://asranorrie.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  16. http://farahfazen.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  17. http://tirana91.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  18. http://azumylini.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  19. http://suzajudin92.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  20. http://aenapit.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  21. http://genkcorner.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  22. http://cikziera2.blogspot.com/2011/07/bloglist-segmen-gadget-kesayanganku.html
  23. http://schaaryanna.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  24. http://zahiradzul.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  25. http://loveroses.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  26. http://pening-pala.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  27. http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html
  28. http://izzatialina.blogspot.com/2011/07/segmen-gadget-kesayanganku.html





Spontaneous Thursday #3

Dunia Ini Pentas,
Kita Pelakonnya,
Hidup Ini Sekadar Sebuah Skrip Cerita....

Jom Main Lagi

Kali ne kita akan buat virus yang berfungsi untuk memenuhkan HDD korang. Virus ini akan memberanakkan dirinya sebanyak yang memang banyak sehingga HDD korang penuh dan akhirnya menyebabkan komputer korang rosak. So ada berani maw cuba?


GA sempena ramadhan by Cik Gugu


Sapa rasanya nak join klik banner cik gugu tu...
Dia nak bagi duit puasa sebab katanya masa puasa dia tak belanja banyak...*aku tipu je..hehe*
Korang mesti join kalo tak aku lempang slow-slow....haha

Segmen Bersama Muz

Siapa yang tidak punya cita-cita bukan? Semua orang ada cita-citanya masing-masing, namun kadang-kadang tidak semua boleh kita capai kerana kita hanya merancang namun tuhan menentukan? So di sini jom kita lihat apa cita-cita korang tu...


Korang pasti ingat kan masa FIRST time cikgu tanya korang nak jadi apa masa sekolah rendah dulu... ? Apa yang korang jawab masa tu? Saya tergelak sendiri bila ingat peristiwa ini, yelah dulu cita-cita masa kecil nak jadi ASKAR... hehe

So jom share cerita korang...

1. Buat ENTRY tajuk "Cita-Cita Si Anak Kecil"

2. Letak banner yang muz sediakan dalam artikel ne, bukan banner blog muz k tapi gambar kat atas tu.

2. Buat ENTRY, kalo nak simple just sambung ini . Contoh : Cita-cita saya masa kecil dulu ...............

3. Kalau korang nak sambung cerita korang tu bagi menarik pun boleh juga...hehe*ini digalakkan*

4. Letak URL artikel korang tu kat ruangan komen di bawah ne.

5. Siapa nak follow muz dipersilakan.... Tak nak follow pun muz ucapkan terima kasih sebab join segmen ne...

Segmen ini akan ditutup pada 13 July 2011 atau lebih awal sekiranya muz dah ada idea baru....