Sunday, 24 July 2011

23 Perkara Terlarang Semasa Memandu

Korang semua mesti yang ada kereta kan? Muz nak nasihatkan bawa kereta tu hati-hati, jangan jadi macam muz, tak tahu ke? Tengok kisah Muz bawa kereta kat sini? Sini Muz nak bagi korang 23 tips terlarang semasa memandu, jangan salah faham.


Muz tak pernah buat benda dalam list ne, ne adalah bancian yang Muz buat tentang aktiviti pemandu Malaysia semasa memandu... Muz nak list juga sampai 50, tapi takut korang tak larat nak baca... So jom review 23 tips yang Muz rasa jangan korang amalkan ye...


1. Tidur dengan nyenyak.
2. Membebel tak sudah-sudah.
3. Menyumpah-nyumpah trafik light dan polis trafik.
4. Menghidupkan lampu isyarat tak tentu hala.
5. Membunyikan hon sesuka hati.
6. Menelefon kekasih masing-masing sampai terlentuk-lentuk.
7. Buka cermin tingkap dan meludah sesuka hati.
8. Menunjukkan penumbuk kepada pemandu lain.
9. Melanggar tiang lampu isyarat.
10. Masuk ke lorong bertentangan.
11. Menjerit-jerit tak tentu hala.
12. Menukar seluar.
13. Mandi sambil berkemban.
14. Menggosok gigi dengan air enjin.
15. Meminjam telefon bimbit pemandu lain.
16. Mengurat pemandu lain dan pejalan kaki.
17. Makan sirih.
18. Memesan teh tarik di gerai tepi jalan.
19. Duduk di tempat duduk penumpang.
20. Menari-nari terutama bila dengar lagu Hindustan.
21. Mengorek-ngorek lubang hidung dengan tombol gear.
22. Membaiki komputer yang rosak hardisknya.
23. Menelefon boss anda dan menyatakan anda menyampah dengannya.






p/s : Dah baca? Ingatkan rakan-rakan ye jangan buat benda seperti di atas ne, kalo ada yang buat juga muz tak tahulah nak cakap apa.

5 comments:

vampire's lovex said...

tidur dengan nyenyak tu memang mintak saman depan muka..hahaha....

oPiE iSa said...

No 12 dgn 14 tu dah macam mr.bean lah pulak.... aiseymen~

Anak Wak Mail said...

haha,,kalau makan nasi lemak boleh tak>?

muz said...

vampire's lovex : xnak cuba ke VL...hehe

oPiE iSa : Lama dah tak tengok mr.b punya movie...hehe

Anak Wak Mail : agaknya boleh cuba kot...haha

..cik gugu.. said...

ade ke owg wt ni muz...?