Thursday, 30 June 2011

Computer Bug Sebenar Adalah Serangga

Anda tahu apa itu komputer bug? Ia adalah satu perkataan yang digunakan oleh pembina perisian untuk mewakili kegagalan atau kesalahan dalam sistem komputer sejak tahun 1990.



Namun itu bukanlah isunya, anda tahu tak? Samada fakta ini benar ataupun tidak tetapi ia satu fakta yang menarik untuk dikongsi.

Kamera Panasonic Lumix...

Panasonic DMC-GF2

Spontaneous Thursday #1





Dimana dikau wahai HAWA ku?

Pengakuan Jujur Blogger...

Di sini saya pemilik blog "komputer-milikku.blogspot.com" ingin membuat pengakuan terbuka kepada semua blogger yang ada. Saya yang identiti masih dirahsiakan atas beberapa sebab ingin mengakui satu perkara. Saya berharap tiada pihak yang akan tersinggung di atas pengakuan saya ini...hmm...*NADA SERIUS



Segmen Best Friends Forever

Ini adalah sticky post sila scroll ke bawah untuk melihat artikel yang baru...


1. Seperti biasa korang buat satu entry tajuk "Segmen BFF By Muz" dan letak banner muz kat atas.

2. Linkkan entry korang ke post ne.

3. Korang nak follow ke tak blog muz, terpulang kat korang.


4. sapa nak wat entry pasal BFF korang pun boleh macam cik gugu, jangan lupa link mereka k yang ada blog (BFF korang tu).

p/s : semoga ada sambutan lah...hehe
bagi simple je..malaslah nak susah2...



Wednesday, 29 June 2011

Lifebook Menawan Untuk Anda...

Lifebook AH530

UmarFaruq : Bloglist dan Review

Siapa nak join klik je kat banner UMAR FARUQ tu...

Korang join lah sekali, umar akan buat review ke atas blog terpilih seperti yang dia dah buat untuk MET BUJANG, hasilnya best taw... Dapat bantu tingkatkan traffic korang, pedulilah apa orang kata.... Traffic tu penting bah kan, apa guna penulisan hebat tapi tiada pembaca kan?

WORDLESS WEDNESDAY #2

Tuesday, 28 June 2011

Samsung NX11

Samsung NX11

Hai Sergeant Keroro...

Kali ne aku nak ucapkan terima kasih kat sergeant keroro...korang kenal kan alien tu? *hehe...jangan marah sergeant...* Dia dah menjadi follower aku yang ke 200 puluh kalinya...hehe *bangga tul kan padahal orang lain dah beribu follower*

#2 Terima Kasih Kawan...

Kali ne jom kita terjah blog TeAqArH yang telah menjadi salah seorang PENASIHAT SETIA kat blog aku yang tak seberapa ne... Baru je 3 hari dia cakap nak rajin komen kat blog aku betul-betul dah dia jadi TOP 1 komen blog aku ne... :)

Nokia N9

Nokia N9

SAYA


Saya join, sapa nak join klik gambar...

Monday, 27 June 2011

Tikus Baru Aku..

Hari ne aku dah beli mouse/tikus baru...wireless..hehe


CamCoder Tahan Lasak Untuk Anda...

Samsung HMX-Q10

Cara Mudah Menarik Pembaca Meletakkan Komen

Sebenarnya isu ini sudah lapuk, namun apa salahnya untuk dibuka semula untuk rujukan blogger baru yang terjun dalam dunia blog ini. Banyak antara kita yang menggunakan WORD VERIFICATION untuk mengelakkan komen SPAM.


Saturday, 25 June 2011

GoFlex Home

GoFlex Home

Bang , jom g jalan jalan


Jom tambahkan kawan, sapa nak join klik je kat banner abg BEN tu....

#1 Terima Kasih Kawan...

Kali ne jom kita terjah "Kay Jue Blog"...hehe, aku suka blog dia ne dari start dia takda banner sampai ada banner... hehe kini dia jadi salah seorang pengomen popular kat blog aku tau...

BLOGLIST SI KECIK


Sapa nak join klik dekat gambar. Tempat untuk pemilihan hanya 15 orang sahaja.

Thursday, 23 June 2011

SEGMEN : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari London


Ok kali ne kawan blogger kita ADY BUDIKA nak buat GA, sapa yang terpilih akan dapat ole-ole. So sesiapa yang minat rasanya sila klik gambar di atas untuk ke blog beliau.

Cara Dapatkan BackLink Dengan Mudah

Semua orang tahu bahawa "backlink" ni penting untuk setiap websites. Backlink ni sebenarnya untuk memudahkan enjin carian seperti Google dan Yahoo untuk mengindeks websites kita supaya berada di ranking tertinggi untuk sesebuah enjin carian tersebut..Lagi banyak backlink yang kita perolehi, maka lagi tinggi lah ranking websites / blog kita tu mudah-mudahan lah.Selain dari itu,backlink juga mampu untuk memberikan traffic dan page rank yang berkualiti kepada websites/blog kita itu seperti websites Facebook dan Youtube yang memang korang kenal.Tapi apakah korang tau macam mana nak dapatkan backlink yang berkualiti tapi dengan cara mudah?? Ada caranya,walaupun dah ada blogger yang dah pun menggunakan teknik ni, tapi tak salah kan cuba lagi.So,jom kita mencubanya.

Kamera Ini Boleh Dibawa Berenang...

Panasonic LUMIX DMC-FT3

AKU TERINGIN NAK HACK BLOG


Ne segmen dari bro BEN, sesiapa rasa nak join klik je dekat gambar. 

Wednesday, 22 June 2011

WORDLESS WEDNESDAY #1

Kamera Untuk Bergaya...

Panasonic LUMIX DMC-FX78

Homeguard Kelogger

PERINGATAN!!!!!

Gunakan cara ini hanya bila terdesak, sesungguhnya mencuri maklumat orang lain tanpa kebenaran adalah

SALAH DI SISI UNDANG-UNDANG dan HARAM DI SISI AGAMA!!!

Tuesday, 21 June 2011

Miliki Keyboard Tahan Lasak Ini...

A4Tech G800V (X7 Super-Combo 15 Gaming Keyboard)

Keyboard ini sesuai bagi mereka yang gemarkan bermain permainan video dan juga sering kali menumpahkan air kat atas keyboard...hehe

PC Lambat Bila Nak On..

Korang ada mengalami masalah laptop lambat sangat nak on..yang rasanya kalo masak maggi pun sempat lagi sambil bancuh kopi...kalo macam ne dah parah giler dah ne...

Salah satu puncanya apabila banyak sangat APPLICATION nak menyibukkan diri untuk run masa korang LOG IN WINDOWS, hal ne terjadi apabila korang banyak sangat install APPLICATION dan biarkan APPLICATION tu AUTORUN masa STARTUP...

Monday, 20 June 2011

PC Lambat Nak Restart

Kali ne kita nak uji berapa lama masa yang diperlukan oleh windows kita membuat satu putaran lengkap semasa RESTART. Caranya korang memerlukan satu vbs script dan caranya akan saya tunjukkan di bawah ini.

Sunday, 19 June 2011

Telefon Bagi Mereka Yang Mementingkan STYLE!

LG Cookie Style T310i

Mega Bloglist Umar Faruq

Itu dia masa yang dinanti sudah dimana tuan Blog Umar Faruq akan mengadakan Mega Bloglist, kali ini beliau akan memilih 15 orang calon terkental untuk diletakkan ke dalam 3 bloglist beliau daripada seribu lebih blogger yang ada di blog beliau...
Korang nak jadi antara 15 yang terkental???
Jom klik banner untuk keterangan lanjut di blog beliau...

Klik Banner
Ok tujuan beliau untuk membantu blogger baru up traffic korang, segmen ne baguz tuk semua blogger baru seperti saya untuk menambah teman dan pembaca di dunia blog ne..

JANGAN BIARKAN DIRI ANDA KESUNYIAN !

Apa lagi korang jom join !!

p/s : untuk pengetahuan korang aku adalah salah seorang blogger terkental untuk segmen sebelum ini... Korang tak caya jom terjah SINI....

Superhero Idaman Saya Sejak Kecil

...Saya mulakan dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...

Setelah puas menerjah blog-blog yang ada, saya tengok semua sibuk update mengenai abah memasing, aish mana boleh nak tinggal ne...


Senarai Blog Bakal Di Hack !

Korang tahu tak dah dua kali GENGBLOGGER.COM di hack oleh penggodam

Saturday, 18 June 2011

Dia ni memang kental beb!

Assalammualaikum kepada blogger semua di luar sana....

Ini adalah edisi sambungan dari SEGMEN BLOGGER KENTAL, thx umar cuz pilih blog aku ne ke assigment ko seterusnya....sapa tak tau aku ne orang yang kental??? Klik SINI..

Klik Gambar

Hack Windows Password

Macam mana rasanya jika kawan korang tak dapat LOG IN laptop dia selepas korang tukar USER PASSWORD dia tanpa pengetahuan dia, mesti pucat muka dia... Kenapa tak sebab hanya tinggal dua pilihan kalo dah tak tau PASSWORD samada FORMAT atau guna cara ADVANCE... hehe

Maihidayatul's Birthday Giveaway


Nak join klik gambar
Kali ne akak kita maihidayatul wat GiveAway sempena birthday dia yang banyak nombor 6 tu pada 06/06/2011 yang lalu. So sesape minat nak join p page dia k.

Saya pilih untuk tag :

Friday, 17 June 2011

first giveaway from cik putih.

Ewah Cik Putih dah wat GiveAway plak ye... Muz nak join sekali ye cik putih....

Nak join klik gambar
Assalammualaikum Cik Putih, cewah hadiah topup tue... Kalo kite ne bakal dipilih sebagai pemenangnya kita akan guna topup yang cik putih bagi tu tuk call cik putih...hehe ...boleh tak?

Cik Putih saya nak tag diri sendiri boleh? > selfish nampaknya... :)

Tak lah saya nak ajak yang kat bawah ne, boleh ye cik putih....


GiveAway Gugu Gaga

Kali ne aku join GiveAway Gugu Gaga

Nak join klik gambar
Hadiah dia soup bowl...

Kalo aku dapat soup bowl ne aku akan guna sebaiknya... Akan ku guna soup bowl ne untuk letak soup, yelah takkan letak kari ayam kan dah nama nya pun soup bowl.... :)

Kawan aku tag kali ne :

MalwareBytes Anti Malware

Camne blog korang dah bersih dari malware? Dah check dah? Pada yang belum sila rujuk caranya dekat SINI.

So sekarang camne nak defend korang dari terkena malware secara tidak sengaja semasa buat blogwalking ne? Antara caranya korang boleh guna Anti-Malware contah MBAM ( Malwarebytes Anti-Malware ).

Perisian ini merupakan perisian terbaik dalam keluarga Anti-Malware sebab dia amat cepat detect malware jika terdapat dalam sesuatu site tu dan amat baik jika anda menggunakan perisian ini.


Kalo nak try guna MBAM ne... Bolehlah jenguk link kat bawah ye...

Download DISINI

Segmen Blogger Kental

Sambil jalan-jalan ambil angin pagi kat dunia blog ne, terjumpa plak dengan c metz bujang yang membawa berita umar faruq sedang membuat segmen yang digelarnya SEGMEN BLOGGER KENTAL.

Apalagi tanpa disuruh tangan ne cepat mengclick link untuk ke blog Umar Faruq. Tu dia SEGMEN BLOGGER KENTAL. Gua join sekali bro....
sapa minat klik kat gambar...

Blog Diserang Malware

Tanpa kita sedar, tengah seronok sangat add gadget dan ubah sana sini template blog kita. Kita sebenarnya telah terdedah kepada ancaman malware. Saya dah pernah jumpa beberapa blog yang sudah terkena malware, tak dapat nak list sini sebab tak ingat dah nama blog tu.

Jadi camne nak detect blog korang dijangkiti malware atau tidak? Korang scan blog korang dengan menggunakan salah satu di antara 3 online scanner di bawah ne... <-Sila Klik Gambar->

Thursday, 16 June 2011

Rahsia Nombor 8?

8?


New Contest : Kami Kaki Blogging !

Klik Gambar
Aha muz ko join segmen lagi...--> merapatkan silaturrahim bah bro...

Tips Mengelakkan Diri Anda Dari Menjadi Mangsa Digodam...

Sekarang ne pun tengah hangat isu godam menggodam ne, kat FB aduh punya banyak mengaku hacker... Saya percaya juga tapi hanya pada DragonForce dan RileksCrew...


Wednesday, 15 June 2011

Laptop Bagi Mereka Yang Gemarkan "LASAK"!!

ThinkPad X220

Kamera Untuk Mereka Yang Selalu Sesat...

Panasonic LUMIX DMC-TZ20

Bill Gates ?

Hehe...jangan marah Bill Gates, tapi korang tahu tak? korang kenal siapa Bill Gates? kalo tak kenal sila buang laptop yang anda pakai...

DragonForce ??? Website Malaysia Dicerobohi... -UPDATE-


Jom tengok yang ne plak....kreatif dan lagu dia best...hahaha

Ada2 je kerja rilekscrew ne....


CREDIT TO : DRAGONFORCE

DragonForce ??? Website Malaysia Dicerobohi...

Jom tengok kerja-kerja krew DragonForce ini, bagi saya nampak kreatif sangat....


Monday, 13 June 2011

Jom Share Karya Photoshop...

Gambar yang bakal disiarkan adalah sekadar suka2, memandangkan juga saya ne tiada gadis jadi tak tau sama sapa saya maw bagi ne gambar....haha, nda pa lah share kat blog pun jadilah kan....

4 u my girl...--> sapa lagi girl ko ne muz...