Tuesday, 14 June 2011

Malaysia Terima Padah! Web Kerajaan Akan Digodam Esok????


Susulan dari keputusan SKMM memblock 10 website -->sumber DENAIHATI yang menyediakan muat turun fail secara percuma.

Website yang telah diblock oleh SKMM adalah seperti di bawah ini:

1. Http://www.warez-bb.org
2. Http://www.thepiratedbay.org
3. Http://www.movie2k.to
4. Http://www.megavideo.com
5. Http://www.putlocker.com
6. Http://www.depositfiles.com
7. Http://www.duckload.com
8. Http://www.fileserve.com
9. Http://www.filestube.com
10. Http://www.megaupload.com

Satu kumpulan yang menggelarkan diri mereka ANONYMOUS akan menggodam portal kerajaan malaysia >www.malaysia.gov.my< pada 07:30 GMT Rabu (Khamis 03:30 waktu Malaysia) dan telah menamakannya “Operation Malaysia.”


Samada betul atau tidak? Kita tunggu keputusannya...

Buat masa ini, kita hendaklah bersedia dengan membuat backup ke atas kesemua data online kita dan menukar password terutama perbankan online, ini adalah untuk menjamin keselamatan akaun anda!

14 comments:

Cik Kay Jue said...

mmg hangat berita ni..

muz said...

@Cik Kay Jue
lambat sikit nak post, harap2 cuma ugutan kosong je...

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

aduh..camne nak bt backup nie? huhu

muz said...

@Shiety Myra Chubbyra ;P
ubah password terutama yang jadi tumpuan hacker kat akaun perbankan, guna encrypted password...

vampire's lovex said...

ahh sudahhhh nak main ceroboh ceroboh la pulak kan..haihhh haru toiii

muz said...

@vampire's lovex
entahlah memang salah juga copy paste ne tapi apa nak wat tu dah resam dunia internet ne, nak wat camne...

Siti Mashitah Saidin said...

dasyat kan sekarang nih... lawan guna siber ja.... hahaha

muz said...

@Siti Mashitah Saidin
tu ar, moga2 ja hacker 2 tak buat betul2 kalo tak haru gak malaysia macam website 1malaysia yang kena godam sebelum ne...

adil said...

eh eh, baru jgak post mcm ni. lol. anyway, ape kesannye sebenarnya?

muz said...

kesannya memungkin server malaysia down dan semua data rahsia dicuri terutama dalam data perbankan,ketenteraan dan lain2, bab blackhat hacker ne len ckit... pa lagi kalo dah berdendam...

adil said...

ni sebab skmm block all these website? ade negara yang pernah kena ke? Hackers ni dari mana? Diorang Malaysian ke bukan?

muz said...

@adil
kumpulan hacker ini telah pernah menyerang Tabung Kewangan Antarabangsa dan Sony Playstation Network serta rangkaian penerbangan Lockheed Martin Corp dan Citibank di Amerika Utara dan banyak lagi. Mereka terdiri daripada hacker di berbagai negara yang berkongsi ilmu menggodam dan mereka ingin menggodam malaysia atas tujuan memboikot keputusan SKMM yang memblock 10 website di atas yang bagi mereka telah mencabuli hak kebebasan ber internet....

syiela said...

hadoii... kalau betul ssh la kita...

muz said...

jawapannya pada malam ini....hehe