Thursday, 23 June 2011

Cara Dapatkan BackLink Dengan Mudah

Semua orang tahu bahawa "backlink" ni penting untuk setiap websites. Backlink ni sebenarnya untuk memudahkan enjin carian seperti Google dan Yahoo untuk mengindeks websites kita supaya berada di ranking tertinggi untuk sesebuah enjin carian tersebut..Lagi banyak backlink yang kita perolehi, maka lagi tinggi lah ranking websites / blog kita tu mudah-mudahan lah.Selain dari itu,backlink juga mampu untuk memberikan traffic dan page rank yang berkualiti kepada websites/blog kita itu seperti websites Facebook dan Youtube yang memang korang kenal.Tapi apakah korang tau macam mana nak dapatkan backlink yang berkualiti tapi dengan cara mudah?? Ada caranya,walaupun dah ada blogger yang dah pun menggunakan teknik ni, tapi tak salah kan cuba lagi.So,jom kita mencubanya.



Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting dalam blog ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL blog anda di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

3.Pastikan blog / websites anda adalah "do follow blog" macam mana nak tahu blog anda do follow atau tak? Mudah saje cuba rujuk disini : Cara Tengok Blog Anda Dofollow atau NoFollow

4.Cari 5 blogger lain yang belom ada dalam Senarai Blog Backlinks dibawah untuk menyertainya.

4. Penting! Jangan delete entry ini untuk mengelakkan backlink anda dan orang lain hilang!

Senarai Blog Backlinks :

  1. sila letak URL blog petak bawah disini
  2. sila letak URL blog petak bawah disini
  3. sila letak URL blog petak bawah disini
  4. sila letak URL blog petak bawah disini
  5. sila letak URL blog petak bawah disini
  6. Free Money Online
  7. EasyBacklink.Co.CC
  8. Blog Aku Punyer
  9. Miss Lyzeer
  10. Muz

PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.10). (5 minit je mesti siap)

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti dibawah :-

3. Harus jujur dan jangan buang link-link dan digantikan dengan link-link yang lain.

4.Jangan lupa cari atau tagged 5 rakan blogger anda untuk menyertainya.Mudah je kan.

Keterangan : Jika anda mampu mengajak lima orang saja untuk mengcopy artikel ini maka jumlah backlink yang akan didapat adalah:

Posisi 10, jumlah backlink = 1
Posisi 9, jumlah backlink = 5
Posisi 8, jumlah backlink = 25
Posisi 7, jumlah backlink = 125
Posisi 6, jumlah backlink = 625
Posisi 5, jumlah backlink = 3,125
Posisi 4, jumlah backlink =15,625
Posisi 3, jumlah backlink = 78,125
Posisi 2, jumlah backlink = 390,625
Posisi 1, jumlah backlink = 1,953,125

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 1,953,125 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan traffic ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.10), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan Muz jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian paling bawah (No.10).

Selamat Mencuba

20 comments:

oPiE iSa said...

Adeh, esok lah buat, dah ngantok.. Haha.... :)

Nice entry SifuMuz!

muz said...

@oPiE iSa
hehe...awal lagi nak ngantuk ne...selamat malam...

wan zuliyana [apel] said...

complicatednye muz..da ngantok jugak..
hehe

muz said...

@wan zuliyana [apel]
tak adalah simple je, letak nama apel kat bawah nama muz, and publish...hehe

Selamat Malam... :)

Zul Fattah said...

adui.. aku tak pandai r.. bab2 promote blog nie..
mintak ajar r.. sudah banyak kali baca.. tapi tak pham2 jgak

muz said...

@Zul Fattah
Senang je copy paste entry ne dan tukar di bahagian URL, letal URL awak di bawah saya.

Contoh :
1. sila letak URL blog petak bawah disini
2. sila letak URL blog petak bawah disini
3. sila letak URL blog petak bawah disini
4. sila letak URL blog petak bawah disini
5. Free Money Online
6. EasyBacklink.Co.CC
7. Blog Aku Punyer
8. Miss Lyzeer
9. Muz
10. Zul Fattah

Yang lain tak perlu ubah, part ne je ubah...

Aisyah Hanis said...

Terangkn kt ecah boleh? Tak paham.
Inform eca ehh kalu muz dahh reply.

muhamad hanif said...

aiseh..mcm complicated je..

wan zuliyana [apel] said...

oke oke..dah faham dah. tenkiu.heee

wan zuliyana [apel] said...

apel copy paste sume ni ke? xpe?
*lembab pulak

Met bUjang said...

muz pndai ko menyesat kan orang hahaha

NuSaNa NoSa 91 said...

ahahahaha~ dulu, tahun lepas, byk kali gak keen bc sal ni.. ^_^

muz said...

@Aisyah Hanis
sapa tak faham ikut je macam yang saya explain kat zul fattah... yup wan copy paste je entry ne, no hal punya...

muz said...

@Met bUjang
haha...bujang ko diam2 sana...haha, manada entry serius ne...hehe

muz said...

@NuSaNa NoSa 91
Saja wat entry ne semula sebab bz sekarang nak wat entry sendiri.... hehe

Haru Biru said...

good info bro... hehe.. tapi malas nak pikir sangat mende tu sume...

oPiE iSa said...

SifuMuz, copy pste semua ka? Macam ni?

1. sila letak URL blog petak bawah disini
2. sila letak URL blog petak bawah disini
3. sila letak URL blog petak bawah disini
4. sila letak URL blog petak bawah disini
5. Free Money Online
6. EasyBacklink.Co.CC
7. Blog Aku Punyer
8. Miss Lyzeer
9. Muz
10. (Link Saya)


Macam ni ba kan?

muz said...

@Haru Biru
Hehe terpulang pada masing2 bro... :)

muz said...

@oPiE iSa
Yup that rite girl...

hafiz said...

info yang berguna bro..=)