Saturday, 18 June 2011

Hack Windows Password

Macam mana rasanya jika kawan korang tak dapat LOG IN laptop dia selepas korang tukar USER PASSWORD dia tanpa pengetahuan dia, mesti pucat muka dia... Kenapa tak sebab hanya tinggal dua pilihan kalo dah tak tau PASSWORD samada FORMAT atau guna cara ADVANCE... hehe


Korang tau camne nak tukar USER ACCOUNT PASSWORD? Mesti ada yang kata dah semestinya pergi CONTROL PANEL > USER ACCOUNT > CHANGE PASSWORD ...betul tak? Memang betul tapi dengan cara ini korang kena tahu PASSWORD asal akaun tu baru korang boleh tukar, camne nak tau? G lah tanya kawan korang tu,tu pun kalo dia nak bagi... haha


Sebenarnya ada cara lain, cara ne yang akan kita gunakan untuk tukar PASSWORD kawan kita tadi tanpa dia sedar. Perkara pertama sebelum bermula korang kena tau apa USERNAME yang kawan korang gunakan, cara dia senang je.. Buka START MENU dan nama yang atas sekali di bawah gambar tu seperti di bawah atau pergi ke USER ACCOUNT kat CONTROL PANEL...


Dah korang dapat nama tu, maka kerja korang dah separuh siap. Langkah seterusnya...

1. Buka CMD / COMMAND PROMPT > Tak tau rujuk SINI caranya...

2. Kemudian kat CMD tu taip net user NAMA USER ACCOUNT KAWAN KORANG TADI *

---> Contoh : net user muzika *

jangan lupa space selepas setiap perkataan...korang kena taip NAMA USER ACCOUNT KAWAN KORANG TADI dengan penuh...


3. Sudah taip arahan di atas? Kemudian tekan ENTER..

4. Apabila keluar arahan yang dia suruh taip password, taip je password yang korang nak tukar...ikut suka korang, tapi jangan sampai lupa cuz nanti LOGIN seterusnya kena guna password yang korang taip tu.

++ Masa taip PASSWORD korang takkan nampak apa perkataan yang keluar walaupun tanda **** kat COMMAND PROMPT tu sebab memang dah PASSWORD tu rahsia mana dia nak bagi tengok ++

5. Masukkan sekali lagi password yang sama dan tekan ENTER.


6. Bila keluar "The command completed successfully" maka PASSWORD kawan korang tu dah tertukar.

7. Cuba LOG OFF dan pura-pura minta dia LOG IN balik, korang tengok apa reaksi dia....hehe :)

2 comments:

iLa VaNiLLa said...

klu ila bwt mesti kwn ila amik parang n kejor ila.. har3

muz said...

@iLa VaNiLLa
Haha..kalo tu muz tak tanggungjawab uda taw...