Monday, 6 June 2011

Hack Facebook Password...

Fuh title kat atas macam ganas je, hack FACEBOOK password.... ne nak mengajar jadi jahat plak ne....

Takdalah ne cuma tuk main-main dengan kawan-kawan je lah....




Langkahnya :

1. Kita akan guna FACEBOOK sebagai flatform testing untuk hack password dan GOOGLE CHROME sebagai browser...

2. Buka page FACEBOOK anda, kemudian RIGHT CLICK di bahagian PASSWORD dan pilih INSPECT ELEMENT.


3. Kemudian satu page akan terbuka yang mengandungi SCRIPT untuk page FACEBOOK anda....


4. Di sini kita letakkan mouse kita tepat di dalam KOTAK PASSWORD itu kemudian lihat di bahagian SCRIPT kita akan nampak barisan yang ada SCRIPT seperti ini...

<input type="password" class="inputtext" name="pass" id="pass" tabindex="2">

5. Di sini kita akan mengubah SCRIPT "password" tersebut....

6. RIGHT CLICK pada SCRIPT tadi dan pilih EDIT ATTRIBUTE...


7. Setelah itu SCRIPT ini akan keluar dengan perkataan PASSWOR terHIGHLIGHT, kemudian tukar ayat PASSWORD kepada TEXT.


8. Setelah itu click butang CLOSE di bahagian atas SCRIPT, jangan tutup browser anda plak....

9. Sekarang cuba taip di bahagian KOTAK PASSWORD dan lihat apa yang jadi....hehe


Trik ini boleh digunakan pada semua laman web, hanya ikut cara yang telah ditunjukkan di atas....

21 comments:

farihah jasmari said...

hye...x phm...boley x ajr blk???x jd pown..

farihah jasmari said...

hye...ade facebook x???add me please...farihah jasmari

muz said...

@farihah jasmari
Bahagian mana tak faham tu?

farihah jasmari said...

daa try buat,tp still x boley pown..

muz said...

@farihah jasmari
pastikan awak guna google punya browser...

Anonymous said...

tak dapat hack pun. cuma kat kotak password tu kan selalunya, org tulis akan keluar bintik/bulat hitam besar tu kan, dia tukar jadi huruf biasa.

tp tak dapat password pun???

Farah Fazen said...

just tuka field password tu jd huruf la ea..? bukan dot2 tu..?

muz said...

@Farah Fazen
betul tu...just tukar titik2 tu jadi huruf je...

muz said...

nak hack password orang?
bole tunggu sa terbit edisi cara nak hack password orang len...

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha.suke! post ini

muz said...

@sugar2 kapas strawberry
tq2... xpa nanti sa share edisi hack yang betul2 pasne k...hehe

Ara Farahah said...

aik.. mcm bkn hack jee.. ini mcm tuka kod paswork dlm bentuk text.. ke salah?

muz said...

@Ara Farahah
betul itu "Takdalah ne cuma tuk main-main dengan kawan-kawan je lah...."
nak hack bukan benda senang... heheh

Nisa Ahmad said...

salam muz sye bru je knal awk ne,,,bnyk jugak info yg sya dpt pasal kompter ne,,,,tpi sy nak mntak tlg,,,klau blh sya nak tau cra hack passwrd org,,hehe,,blh x?(^_^)

muz said...

@Nisa Ahmad

wasalm...

k sebenarnya ada banyak cara...
1. Phising
2. SE
3. Keylogger

ini yang biasa digunakan...

Nisa Ahmad said...

k,,,,tq,,,hehe

Dinda Puspita said...

haha ramai kne trick.. ni tuk knl pasti jela.. bkn nak hack fb

faizuldin said...

dah mjadi

a m a r . s y a z w a n said...

salam. tq bro. menjadi. ramai mmber2 dh tekena. ada yg guna password yg tah papa pown ada.

Aminin said...

Untuk hack FB sebenarnya banyak cara. Cth bro ckp. Phiss, SE, Keylooger, Tanabing. Itu benda basic je. Tapi cara bro tu edit bahagian tu untuk diupload dekat host ke? untuk script phiss?
Cara Buat Blog Lebih Mesra SEO

Maafla sebab kurang faham, belum tahu lagi menthod macam nie =)

heeteukie said...

Erm,tapi dengan cara tu kita hanya boleh tahu ape password nyer kalau ada tuan badan nye yg letak, kalau kita nk thu password nyer tanpa tuan fb 2 thu mcm mner??? Selain dripada anta virus???