Friday, 22 July 2011

Apasal Plak Ne?

Malam ne tengah best-best muz nak blogwalking, aku tersinggah satu blog...entah apasal dengan blog ne, sekali tengok ada authentication pula yang minta ID dan Password...




So secara automatiknya muz terjah GengBlogger, kena benda yang sama juga...Pasal ne? GB kena HACKED lagi ke? Nape keluar menatang ne? Ko nak phising muz ke...so secara automatik aku tinggalkan blog tu, bukan apa demi keselamatan, mana tau kena phising kan, naya blog muz....



p/s : muz tak pasti, korang singgah blog muz, ada keluar menatang tu ke?

37 comments:

Fad said...

samala..td ada kuar gak bila masuk blog kotak bulat..apa tu ea?

iLa VaNiLLa said...

ada jugk tadi tapi x semua.. blog muz x kuar menatang tuh.. blog ila kuar x?? :D

muz said...

@Fad
Rasanya GB tengah wat Maintenance atau kena HACK so hati2 jangan sampai ID dan Password terdedah...

muz said...

@iLa VaNiLLa
Blog ila takda, selamat je...hehe

ninie_azriena said...

adess..kenapa ye muz ??
blog muz tak kuar benda tu..blog ninie ada tak ?? try cek boleh ??

kotak bulat said...

tekan cancel je kot..
kb gune widget folower GB, tu yg jd cmni rasanya.. emm..nk buang tak tau cmne..

muz said...

@ninie_azriena
Blog ninie pun tak kuar menatang ne, muz rasa ada yang tak kena dengan GB, jangan layan benda ne takut kena phising...

muz said...

@kotak bulat
Boleh tekan cancel tapi page jadi freeze, bek remove je GB punya widget tu..

..cik gugu.. said...

td gugu kne gak time bw.. terus gugu pgkah..

err muz tlg tgk blog gugu jugak..

ninie_azriena said...

yeke ?? tanks muz.. macam2 hal lah muncul skung ni...payah nak aman :(

muz said...

@..cik gugu..
Gugu punya ok je, xda hal...memang GB ada masalah, nasib muz xda letak widget GB...selamat....haha

Safarina Shaari said...

saya pn ade terkena jgak td...
trus out...tkut jgak...

muz said...

@Safarina Shaari
Berhati2 je lah ye... :)

aimie amalina said...

waaa..sume dilanda mende alah ni temasuk saya..blog saya kene ke x eyh..iso...

muz said...

@aimie amalina
Blog awak ok je...hehe

Gaara said...

blog aku pun kena jugak bro..sebab ada widget dari GB. terus aku remove widget tu. aku dgr GB kena hack.tak tau la betul ke tak..salam ziarah bro..:-)

muz said...

@Gaara
Wasalam bro, aku rasa macam tu lah, lembab betul admin GB sampai boleh kena hack...

oPiE iSa said...

so sifu, cepat2 lah cari jalan penyelesaian....sifu kan SIFU..... Hahaha

Shaherah said...

shera pun bnyk gak kne bnde kotak ni kuar.. shera klik pangkah je.. ^_^

Si Pengembara said...

ada2..huhuhu..ape ea? saya tekan cancel ja.. tak bani nak wat pape...naseb bekkk..

Anak Wak Mail said...

saya singgah sini ok je..=)

muz said...

oPiE iSa : Nanti ja muz fikir sebab GB sama muz pun bukan sedara...haha

Shaherah : Cuba try g masuk password...hehe *jangan cuba ye*

Si Pengembara : X tahulah mungkin GB dah kena hack tu...

Anak Wak Mail : Alhamdullillah... :)

nuerule areyin said...

ntah kat blog sendidri pon ade :(

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana masok sini pun ad ,. nape erk ? ap bende 2 ?

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/awak-d.html

.izzati liyana. said...

siapa yang letak gengblogger punye logo tu akan keluar benda tu. mcm2 lah hacker ni. haish.

Cik Ceria said...

2la..semalam dok blogwalking kena gak mcm tu..sy click cancel je..hehe

oPiE iSa said...

@muz
Tolong menolong kan amalan Mulia, lagipun and kan SIFU

muz said...

@oPiE iSa
Yelah tu, saya maw tukar blog lah jadi pentarbiyah..hehe

Cik Kay Jue said...

baru je nak buat entry pasal benda ni.. elok sgt la muz da buat.. hehe.. pelik gak tetiba je kuar bnda ni masa walking tapi sesetengah blog..

muz said...

@Cik Kay Jue
Tulah banyak yang pakai widget GB tu kan, nasib muz tak pakai....

Cik Kay Jue said...

CKJ pun tak pakai.. sebab tak tau pun pe mende tu.. haha..

muz said...

@Cik Kay Jue
Hehe..jangan pakai lagi bagus sebab banyak keburukan...

sergeant keroro said...

buang widget geng blogger :P

p/s : jom join segmen xD

muz said...

@sergeant keroro
Nasib aku tak pakai widget tu sarjan...hehe

dayu_myself said...

aku pun mase tu buat BW pun ade kena cam tu...trus blah je dri web tu..takut die nak tahu id ngan PW kite kan..huh...
macam2 sudaa...=)

muz said...

@dayu_myself
Tulah sebab, buat takut juga kan... :)

TeAqArH said...

belog muz x kuar pun...la..tqah igt tqah je yang kene..ade jugak yg kene erk..ape ni erk??
virus cinta ka?