Monday, 11 July 2011

Masalah Kotak Follower Hilang

Semalam atau dalam bahasa orang sabah kelmarin yang merujuk kepada semalam yang juga membawa maksud hari sebelum hari ini...*nada kegugupan* Ramai antara blogger yang mengalami masalah kotak follower main sembunyi-sembunyi atau kata lain main tapuk-tapuk... Apa sebenarnya yang terjadi? Macam biskut kan, kejap ada kejap lagi takda...mesti ada yang dah geram dan siap cakap....

"Oi,blogspot hang buat lawak ke tapuk-tapuk kotak follower aku ne??"....*edisi bercakap dengan laptop*


Apakah yang menjadi punca masalah ini? Ada yang kata sebab follower ko ramai, ada pula yang kata sebab ko terlampau ramai follow orang... Itu bukan puncanya, punca sebenar hal ini adalah kerana SERVER MAINTENANCE atas kemungkinan bug yang dijumpai atau hal lain contohnya security hole, server down dan sebab lain.


Bagaimana untuk mengetahui masalah ini terjadi? Bagi blogger otai maybe mereka dah tau pasal benda ne, jadi aku nak habaq kat blogger baru je..hehe, Kalau ada antara korang yang mengalami masalah ini, pertama yang patut korang buat adalah rujuk kat BLOGGER STATUS.


Caranya korang tengok kat bawah ne atau klik link di atas.

Klik Blogger Status yang korang boleh jumpa di bahagian bawah sekali di DASHBOARD korang
Blogger Status
Punca masalah KOTAK FOLLOWER main tapuk-tapuk semalam@kelmarin

p/s : nasib kotak follower aku tak main tapuk-tapuk dengan aku semalam

16 comments:

iPai said...

saya blogger baru, dah saya baru tahu yang itu ..

Edina Kasyah said...

semalam@kelmarin follower box sy xbuat hal pun..kihkih

muz..dia pun dah pandai maen aci nyorok la skrg..zaman siber :)

Helmi said...

naseb baek number of followers dengan number org yang difollow xde menyebabkan mende ni ek..

amir aizat said...

kenapa hilang tah

Cik Bell said...

taw xpe..bengang betOl lah aku..

Sunah Sakura said...

kotak follower saya pun ok.. alhamdulillah... :)

muz said...

iPai : Baguslah kalo dah sedia tahu :)

Edina Kasyah : Tu lah pasal susah zaman siber ne, semua suka men hide&seek :)

Helmi : Betul benda tu takda kaitan sama sekali, sebab hal ini server blogspot ada gangguan

amir aizat : Sebab network maintenance

Cik Bell : Relax...hehe

Sunah Sakura : Alhamdullillah, kalo dia men hide&seek nanti p serang blogspot ye... :)

Nur Elyana said...

Yana nya flwers box ilang ntah kemana..2ari da

muz said...

@Nur Elyana
Oh nanti adalah tu balik...maybe masih error lagi kot... :)

c genk bah ne said...

follower aku men tapuk2 eh..tapi malas kan mengunjar..hahha..biar tia,,krg pandai jua muncul sendiri tu..

muz said...

@c genk bah ne
Banar atu, kang pandai lah dia ada tu...hehe

c genk bah ne said...

@muzatutah,,pndai tu ia muncul krg..bkn kitani yg menapuk jua kan hahaha

muz said...

@c genk bah ne
mun ko sendiri napuk, auw atu nda tah aku tau ane...hehe

c genk bah ne said...

banarkan cakap ku,,kelanguan ia betapuk..kluar sendiri jua c follow tu hahaha

muz said...

@c genk bah ne
Haha...kuar jg lah akhirnya...

ieyra_lavender93 said...

so camane nk selesaikan...saye ade mslah ni :(