Sunday, 10 July 2011

Google Trick Untuk Edit Web Secara Live


Akhirnya setelah puas bermain semalam, muz terkena juga. Blog muz kena hacked oleh REDCODEDEVIL. Korang nampak kan dalam gambar tu? Gambar blog muz dia bagi collapse dan habis entry muz dia padam dan sempat lagi tinggalkan pesan THIS SITE HAS BEEN HACKED BY >R3DCoD3dEv!L<. Nasib jugalah muz dapat pulihkan semula blog muz dengan menekan butang REFRESH.



Ya butang REFRESH kerana ini hasil karya gabungan javascript yang muz dah share sebelum ne....hehe
Sorilah saja je nak buat suspen kat korang ye, gurau-gurau je kan seperti kata Shazzy Salleh dalam segmen dia "bila semua orang senyum, Dunia tiada penyakit"...hehe



Ok dalam gambar ne muz gabung teknik script untuk collapse gambar di mana untuk padatkan gambar supaya bertindih antara satu sama lain dan teknik EDIT, rujuk sini <LINK>



Cara Membuatnya :

1. Cari laman yang banyak gambar, jangan guna Google Images sebab tak menjadi. Kalo tak jumpa page yang sesuai korang boleh try skill ini di sini. <LINK>

2. Kat Address Bar laman yang korang pilih tu, padam URL asal dan ganti dengan script di bawah lalu tekan ENTER.

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.images; DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5; DIS.top=Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5}R++}setInterval('A()',5); void(0);


3. Korang nampak hasilnya?

p/s : kebosanan hacker melanda....

12 comments:

vampire's lovex said...

wahhhhaaaa,x habes2 lagi main2..haha..

terer xpe la... *jeles hahah

Cik Wani said...

hye,blogwlking here ^_^

btw jom komen link entry wani ni.

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

..cik gugu.. said...

ishhh wt suspen je..!

muz said...

@vampire's lovex
Hehe...ok janji kali ne dah habis dah...

muz said...

@..cik gugu..
Sori janji kali ne habis dah...:)

genkc0rner said...

adeh,,ko ani,,aku pikr betul2 tadi..cepat2 ja aku kli ne entri..hmm

newblogger said...

da mslah..
bole tlong x??
cm ne ek nk buang background blog ktew??
sblm neyh mmber yg bnyk tlong touch up blog...
plezz..sngt memerlukn..

muz said...

@genkc0rner
Ne last dah topik panas...hehe

muz said...

@newblogger
Pinjamkan blog awak pada saya untuk saya buat...

c genk bah ne said...

bah jaga mun da lagi topik panas..

The ModERnMoZaRT said...

perghh!!gamers~

oPiE iSa said...

N-o-t-t-i. fullstop.