Saturday, 16 July 2011

Skip Masa Menunggu

Siapa kat sini biasa mendownload guna 4shared? Yelah download lagu ke, download file free apa-apa benda ke...*aku heran napa MSC tak block 4shared..hehe*, Mesti benda yang paling tak best masa menunggu link file tu kan...*dah namanya download free,komplen lagi*... Kalo 20 saat takpalah tapi kalo yang sampai 360 saat atau 520 saat, amacam? So kat sini muz nak shared tips untuk skip masa menunggu ne, maknanya no waiting time...Download terus macam premium...haha
1. Korang cari dulu file yang korang nak download.

2. Macam biasa, pilih fail yang korang nak dan sampai je kat page yang ada masa menunggu.


3. Korang masukkan javascript di bawah ne kat ADDRESS BAR korang.

Select All URL page yang ada masa menunggu tadi dan ganti dengan javascript dibawah ne.
javascript:alert(c=0)

javascript:var c=0

4. Dah tu tekan butang ENTER. Dia akan keluar pop-up windows macam di bawah ne, klik OK. Cuba tengok tiada lagi masa menunggu...hehehe *ketawa riak*


5. Sekiranya tidak berjaya tukar sahaja kod javascript tadi kat bahagian "c=0" tu, tukar kepada "c=1 - c=9". Takut 4shared dah detect dan sudah perbaiki bug ne. "c=0" bermaksud "clock=0 second", kalo korang tukar "0-1" maknanya korang kena tunggu 1 saat. Tapi sehingga masa artikel ne muz keluarkan, 4shared belum dapat mengesan bug ini.


p/s : jangan disalah guna ye..haha

16 comments:

vampire's lovex said...

seb baik 4shared x kena block,kalau x merana aku hahaha....

ohh cmtu ehhh,nnti aku try...

muz said...

@vampire's lovex
Kalo kena block habislah...hehe

ok u can try it... :)

Anak Wak Mail said...

tu la..kalau 4 shared sampai beratus2 second nak tunggu..sempat masaka nasi goreng!

muz said...

@Anak Wak Mail
Tu lah pasal, cara ne je boleh settle problem tu...hehe

Insya-Allah...

suhaili sarif said...

waa hebat..thanx ya

Nur Syazana Mohammed Sani said...

selalu nye zana xperlu tunggu lame lame nak dowload ^^

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/saturday.html

dhiera said...

oo...macam 2 ke?

muz said...

suhaili sarif : ur welcome

Nur Syazana Mohammed Sani : baguslah kalo x perlu menunggu.

dhiera : yup macam ne lah... :)

oPiE iSa said...

Terbaek sifu. Saya mmg download sini je... tq~

syaz@rozelt said...

tutorial yg bagos..selalu jugak dnga2 lagu dekat 4shared nie..nnt boleh la donlod dengan cpt~

muz said...

@oPiE iSa
Aisey cute nya gambar profile baru...hehe

muz said...

@syaz@rozelt
Ur welcome...lepas ne rajin2 download..hehe

fana said...

wah..cmtu ek..
nk try la..
thanks for the infoo

muz said...

@fana
ur welcome... :)

KimiCnoL said...

thanks..kalau seetakat 60second oke lagi nak tunggu..kalau dah beratus2 jenuh gilak -..-

muz said...

@KimiCnoL
Betul tu...hehe