Tuesday, 9 August 2011

Sebab orang lain, aku kena tanggung...

Assalammualaikum,

Sekarang dah jam 0830 malam, orang lain sibuk berterawih kat masjid, aku plak dok merempat kat office ne, waduh memang sengal le...

Kerja plak tak settle lagi, orang lain punya hal.. Aku yang sangkut kat sini, wadeh lu orang tak reti wat kerja cepat sikit ke.. Aku nak balik ne, sengal ne beb dok kat sini je...

Tapi tak pa lah, ada gak overtime kan... Nak raya ne beb kena kerja kuat sikit buat duit lebih, orang lain sibuk shopping, lantak ar... Janji raya nanti ada budget nak balik kampung... Sekarang ne perbelanjaan dah meningkat, gaji kat malaysia ne plak murah bagi pekerja lah... Big Boss tu lain ceritalah...

Sebut raya.. Aku dah 2 tahun tak balik raya ne, harap-harap tahun ne dapat lah aku balik raya ye... Takkan beraya kat kampung orang je, hati ada taman woo bila malam takbir...

Sekarang ne pun aku tengah dok fikir, balik nanti apa nak wat, paling-paling mandi? oh tidak... tak baik mandi malam-malam... Aku bukan kerja peluh pun wat pa mandi, tukar baju tidur woo.. Esok banyak task lagi menunggu...

Semoga cepatlah dikau wahai SABTU datang menjengah aku ne...

12 comments:

..cik gugu.. said...

hishhh mandi lahh..!

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam...

sbq2,,

sy doakn rya thun nie lbeh bermkna wat awk yer....

NA said...

Ciannya Muz. Kalau balik lambat sebab kerja yang diamanahkan tak siap takpe. Ni tanggung akibat sebab orang lain.

Nasib baik ada duit lebih masa.

Eh kampung kat mana?

P.S: Pasal Muz nak buat pos buat apa apabila buka blog memang Kak Wina nak tahu pun. Dialu-alukan. Hehe...

-wina1979-

oPiE iSa said...

BZnya.. Kita? T_T

muz said...

..cik gugu.. : tengoklah kalo sempat...hehe

Pure Mahabbah Fillah : terima kasih, saya pun harpkan benda yang sama... :)

NA : Muz kampung kat beaufort sabah..takpa kena cari duit lebih kan...hehe

oPiE iSa : beginilah, terpaksa tunggu orang lain siapkan kerja dia baru saya leh siapkan kerja saya...huhu

sergeant keroro said...

sabor jela, huhu T.T

abghani said...

apa hal 2th tk balik kg...kesian org kg lama tunggu kamu

dayu_myself said...

mus,sediakan aku duit raya ya....ahakssss....

wei,mandi la..busuk la ko..hahaha
tapi,kalau mandi pas sahur esok pun boleh gak..ngahahhahahhaha

Ana Jannah said...

tape2..saba na..dugaan bulan puasa..:)

~anda telah ditag..join la kalau x bz..

http://ana-jannah.blogspot.com/2011/08/awak-kamu-kau-ditag.html

vampire's lovex said...

pehh dah dua tahun tak balik ..pehhh pehhhh..sedih pulak aku baca kisah ko kali ni mus ! sob sobb...

semoga tahun ni murah rezeki ekk,dapat balik kampung... amin..... :))

Anak Wak Mail said...

wahh..bznya..sabar ye..janganlah sedih kalau kena beraya kat kampung orang lain..hihi..:P

muz said...

sergeant keroro : Tengah sabo je lah ne... :)

abghani : Kerana tugas tak dapat balik jengah kg... Huhu

dayu_myself : Ko dah besar mana layak dapat duit raya g...haha

Ana Jannah : Huhu, memang dugaan lah ne...

vampire's lovex : Rezeki agak murah juga, cuma masa tu yang jeles dengan aku ne...huhu

Anak Wak Mail : X jugalah...cuma rindu kat kg sendiri ne...