Tuesday, 23 August 2011

Review Handphone : Sony Ericsson Xperia Ray

Sony Ericsson Xperia Ray


Sony Ericsson Xperia Ray adalah model telefon pintar terbaru dengan skrin 3.3 inci dan menggunakan platform terbaru Android iaitu Gingerbread 2.3. Telefon ini mempunyai pemproses 1GHz, Reality Display dengan enjin Mobile BRAVIA, kamera 8.1MP dengan Exmor R dan sambungan unik kepada Facebook dan Android Market. Terdapat dalam warna hitam, kemas, putih dan merah jambu. Keupayaan kamera adalah 16x zum digital, Aperture f2.4, fokus auto, pengesanan dan pengecaman wajah, rakaman video HD, penstabil imej dan tag geo. Telefon ini mempunyai memori sehingga 300MB dan menyokong kad microSD sehingga 32GB. Masa berborak adalah hingga 7 jam dan masa bersedia adalah hingga 440 jam.


Harga : Sekitar RM1670.00

10 comments:

epalpai said...

nak satu boleh ?

alia azmi said...

cun nye fon neyh ! mnat xperia kea ? den pkey x8 jea .. kuikuikuii

oPiE iSa said...

hantaran boley?hahahahhaha~

CikNyz said...

habis duit bonus raya beli hp..huhuhuhu

Anak Wak Mail said...

smartlah hp ni..tp aku dah seriklah pakai sony..:(

muz said...

@epalpai
Boleh tak mahal juga tu RM 1670 je...hehe

muz said...

@alia azmi
Kira ok lah pakai X8 tu, tak lah saya lagi prefer kepada nokia...

muz said...

@oPiE iSa
Boleh bah kalau syg...hehe

muz said...

@CikNyz
Hehe...lepas raya lah baru beli

muz said...

@Anak Wak Mail
Napa plak sony wat jahat ama ko ke? Hehe..