Tuesday, 9 August 2011

Petang yang santai...

Assalammualaikum,

Sekarang dah masuk puasa ke sembilan, maknanya dah sembilan hari Ramadhan meninggalkan kita. Korang still puasa ke? Jangan ada yang puasa yang-yuk.. *puasa setengah hari*, ne pepatah kazen aku...

Bila singgah je kat bandar semua kedai dah sibuk pasang lagu raya dan wat jualan murah, wah tak sabar raya ke nampaknya, puasa tak sampai 15 hari lagi pun...

Time-time bulan puasa macam ne, memang aku rasa perbezaan, ye lah nafsu kena kawal terutamanya sifat marah tu, kerja aku lagi yang memang kekadang buat aku stress giler...

Tapi insya-allah sepanjang Ramadhan ne macam faham-faham je, semua buat perangai baik je, tak lah aku nak marah, kalo bulan lain semua perangai macam haram....Hehe

Sekarang dah jam 2 petang, biasanya masa macam ne memang sibuk tapi entah hari ini sempoi je... Yes ne yang gue suka bangat, save energy.. Dapat gak santai layan komputer jap, sori bos bukan ngular tapi terngular... Hehe

Dalam fikiran ne dok fikir dah petang nanti aku nak serbu baazar mana ne...

10 comments:

NA said...

Wah-wah rajin jelajah bazar Ramadan eh.

Hehe...haah kena sabar banyak-banyak untuk kekalkan pahala puasa.

-wina1979-

Anak Wak Mail said...

betullah..bulan Ramdhan ni rasa cam baik semacam je..hik3x(ceh,,perasan)

newblogger said...

jom join bazar kat2 tmpt keje sy..

macam2 ada..heheheh

dayu_myself said...

selamat berbuka puasa na untuk petng ni...bkang skarng..
ngeeee...

bzar rmdhan sni bes..hahaha
on9 online gak,kerja jangn lpe buat ye..hihihi

Anum said...

syok kan jalan2 bazar

Cik Kay Jue said...

Wah bestnyer dapat sempoi dan santai.. huuhu...CKJ kat sini rasa macam nak menjerit je .. hehe..

sergeant keroro said...

alhamdulillah :)

p/s : serbu jek mana-mana, asal leh makan XD

cIk PikA said...

haaa.. curik tulang nye td?? hehehe
ckp ngn bos ek.. :p

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

muz said...

NA :

Hehe dah redah tadi ne, banyak yang sedap kalo ikut nafsu dengan bazar nak sapu ne...

Anak Wak Mail :

Ye ke samalah kta tu...hahaha (perasan)

newblogger :

Apa yang macam-macam ada tu...hehe

dayu_myself :

Hehe, kerja tak settle lagi ne...

Anum :

Syok jugalah untuk mengempiskan poket...hehe

Cik Kay Jue :

Sabar susah dahulu senang kemudian kan...hehe

sergeant keroro :

tak le, nanti sakit perut woo sergeant...hehe

cIk PikA :

Jangan kalo nak report tunggu hari raya dulu ye... :)