Wednesday, 14 September 2011

Tutorial : Update Facebook Status Via "YOUR NAME"


Korang mesti pernah nampak status yang kena update macam kat atas ne kan? Macam mana nak buat? Jom tengok tutorial ne.


2. Kemudian tekan butang EDIT SETTINGS


3. Kemudian keluar satu page.
- Korang ubah nama kat yang korang nak


- Kalo korang nak tambah icon klik kat butang EDIT ICON tu dan upload icon korang nak.

4. Korang nampak APP ID tu?
- Korang copy nombor tu


- Keluar kan page yang ada tulis INVALID API KEY
- Korang tukar perkataan APP yang hujung sekali dengan nombor yang korang copy tadi.


- Dia akan keluar macam kat bawah ne


6. Dah selesai dan korang boleh update status yang korang nak... Enjoy :)

12 comments:

Asyikin said...

wuwuwuw, nice :)

newblogger said...

x jumpew lew button edit settings tuh..sy dh klik link kamoo..

muz said...

Asyikin : :)

newblogger : Awak jumpa page macam dalam gambar saya tu?

emy|farid said...

dh try, jadik.TQ!!

emy|farid said...

dh jadik! TQ~~!

oPiE iSa said...

walaweh. ni mwajib try~!

Anak Wak Mail said...

macam best je,,tapi nak letak nama orang lain..hihi..

Ezad Skytech said...

waahh..macam best je ni..kena try ni..hee~

aimie amalina said...

awwwwwww
bole lah jadik pemes pas nii
maceeehhh!

oPiE iSa said...

Ha'ah la, tak da edit setting tu

muz said...

Tak jadi ke? Saya dah test method ne mac berkesan... :)

c genk bah ne said...

erm..genk dah tutup FB hohoh..



MENARIK DI genkcorner.blogspot
JOM BACA


1 ORANG TUA BIAR TERUS BEKERJA,ORANG MUDA BIAR TERUS MENGANGGUR

2.MAAF!!SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT

3.GAMBAR GIRLFRIEND AMIRUL HADI ZAINAL

4.ENGKAU MEMANG CANTIK,TAPI CANTIK SEBAB……