Wednesday, 25 April 2012

Pertandingan Mencipta Komik Meme

Anda pernah dengar komik meme atau bahasa omputihnya meme comic?


Apa sebenarnya yang dimaksudkan comic meme ne?

Meme sebenarnya adalah sesuatu benda yang menjadi bahan untuk di sebar  dari seorang ke orang lain dan menjadi budaya atau perilaku semasa terutama di dalam internet. Viral video juga termasuk dalam meme.


Itulah meme secara ringkasnya, kalo orang loghat kelantan biasa guna ayat ne, memey ar... Hehehe


Namun itu bukan pointnya disini bukan nak berdebat pasal apa itu MEME, tapi ini mengenai pertandingan yang dianjurkan oleh Rileks Community. Tak tahu apa tu Rileks Community? Hang p buka www.google.com dan taip rileks dalam kotak search lalu tekan [ENTER], apa yang keluar?


Berbalik topic asal, siapa yang ada bakat dalam menghasilkan komik jenis mudah tapi padat iaitu meme comic bolehlah join pertandingan ne sambil-sambil menjadi separuh dari warga Rileks Community yang rileks dan sengal-sengal belaka... Hehe


Pasal peraturan dan apa-apa kejadah yang berkaitan dengan pertandingan mencipta komik meme ini bolehlah anda rujuk melalui link di bawah ini. Klik je... :)

3 comments:

Anum said...

bagus untuk yang berminat

Muz said...

kalo minat boleh jenguk-jenguk, tak minat pun jenguk2 je pun jadi... hehe

Rubikz Key said...

yeahh. aq dh join. harap menang lah. hihi :D