Sunday, 20 May 2012

Login Facebook Tanpa Guna Alamat Email

Assalammualaikum Semua,


Biasanya bila nak login facebook kita mesti kena guna EMAIL dan PASSWORD. Itu normal lah, tapi kadang-kadang rasa malas pula nak taip email yang panjang berjela tu contohnya :


akubukansengajasakitkankaubodoh@mail.com


Kan panjang sangat tu nak taip, so kali ne kita akan login menggunakan USERNAME dan bukan EMAIL. Tapi sebelum itu korang kena registerkan USERNAME anda dengan menukar link ke PROFILE FB anda, alah seperti yang ada kat dalam FORUM RILEKS COMMUNITY tu.




Tuntut USERNAME FACEBOOK anda dengan klik link di bawah ini :






Kalo dah buat perkara di atas sila check URL PROFILE FACEBOOK anda, ianya akan transform dari nombor-nombor tu ke USERNAME yang telah anda PILIH TADI macam CONTOH dalam gambar di bawah ini :



Kalau dah ada macam gambar di atas maka anda telah SIAP untuk menggunakan USERNAME yang anda pilih untuk LOGIN ke dalam AKAUN FACEBOOK anda tanpa perlu ingat EMAIL yang panjang berjela tu.

SELAMAT MENCUBA !!



3 comments:

Rubikz Key said...

nice2. nk copy boleh, nnt aku letak credit :)

Muz Rileks said...

ok rubikz :)

Rubikz Key said...

done :)
http://www.rubikzkey.com/2012/05/tutorial-facebook-login-facebook-tanpa.html